1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lapset

Vikasoitto muutti leskirouvan elämän – "Siellä oli miehen ääni!"

Iloinen, topakka ja virkeä. Näillä kolmella sanalla voisi kuvailla 84-vuotiasta Saimi Tikkasta, joka elää elämänsä kolmatta vaihetta. Vastikään hänen elämäänsä ilmestyi mies vikasoiton myötä.

Saimi Tikkanen
Kuvaaja: Sanna Kähkönen / Yle, editoija: Niko Mannonen / Yle

84-vuotias kajaanilainen Saimi Tikkanen sanoo elämänsä suurimmaksi saavutukseksi yhdeksän lastenlastaan. Hän on istuttanut jokaiselle oman omenapuun.

– Kahdeksan poikaa ja yksi ainoa tyttö, mutta sitäkin suloisempi, Tikkanen kertoo hymy huulilla.

Saimi Tikkanen on pitkän elämänsä aikana ehtinyt perustaa nuorisokerhon Näpertäjät, ollut opettaja, aktiivinen yleisönosastokirjoittaja, kunnallispoliitikko sekä runonlausuja ja kirjailija. Tikkanen on myös jäänyt kaksi kertaa leskeksi.

Elämän kolmas vaihe

Eräänä päivänä Tikkanen vastasi puhelimeen. Langan päässä oli mies, joka soitti vahingossa väärään numeroon. Miehen oli tarkoitus soittaa sairaanhoitajalle, mutta se olikin Tikkasen puhelin, joka soi.

– Tuntui siltä, että hyvä olisi olla kaveri. Erään kerran tuli vikasoitto Oulusta, ja siellä oli miehen ääni!

Kahdeksan poikaa ja yksi ainoa tyttö, mutta sitäkin suloisempi.

Saimi Tikkanen

Voisikin sanoa, että Saimi Tikkanen elää elämänsä kolmatta vaihetta, sillä soittajasta tuli naiselle läheinen. Hänkin oli tuplaleski. Nyt mies puhelun takaa makoilee Tikkasen olohuoneen sohvalla.

– Hän tuli minua katsomaan, mutta kävin sitä ennen tarkastamassa Oulussa, että löytyykö äänen takaa lihaa ja verta, Tikkanen sanoo ja esittelee miehen tuomia kukkasia.

Tikkanen on yksi niistä viidestäkymmenestä kainuulaisesta, jotka valittiin Kajaanin Nuorkauppakamarin yleisöäänestyksessä kaikkien aikojen aktiivisimmiksi kainuulaisiksi. Yle Kajaani esittelee yhden valitun kerran viikossa vuonna 2016.