Autojen hinaushuippu käynnissä – "Viisi kertaa enemmän keikkaa"

Liki 30 pakkasastetta tietää hinauspalveluille kiirettä. Akkujen hyytymisten lisäksi autot saattavat valuttaa öljyt pihalle.

liikenne
Viesti tuulilasissa
Mikael Kiskola / Yle

Hinauspalveluiden puhelimet alkavat soida, kun pakkanen kiristää otettaan. Pakkasen lisäksi myös viikonpäivä määrittää hinauspalveluyrittäjän kiireitä.

– Maanantaiaamut tuovat piikinhinausmääriin joka viikko, koska ihmiset lähtevät liikenteeseen, Hinauspalvelu T. Virtasen yrittäjä Kalle Virtanen toteaa.

Maanantaikiireiden lisäksi hinauspalveluyrittäjien kiireitä lisää myös liki 30 asteen paukkupakkanen.

– Meillä on varmaan viisi kertaa enemmän keikkaa kuin normaalina maanantaiaamuna.

Ihmiset ovat saaneet akkuja vaihdettua.

Kalle Virtanen

Viisinkertaisen hinausmäärän allekirjoittaa myös Falckin operatiivinen johtaja Miika Leppänen. Hän kertoo kiireiden alkaneen loppiaisesta.

– Loppiaisesta alkaen tämä talvi on ollut oman viisitoistavuotisen työurani kiireisin. Pakkasia on ollut ennenkin, mutta monen lauhan talven jälkeen ihmisten autoihin on saattanut kertyä huonoja akkuja, jotka nyt hyytyvät kovissa, yllättäen tulleissa pakkasissa, Leppänen sanoo.

Hinauspalveluyrittäjä Virtanen kertoo kovien pakkaslukemien kuitenkin opettaneen osaa autoilijoista, eikä akkujen hyytymisiä tule vastaan ihan niin paljon kuin pari viikkoa sitten.

– Ihmiset ovat saaneet akkuja vaihdettua. Pari viikkoa sitten oli vielä tilanne, että osasta autotarvikekaupoista akut olivat loppuneet.

Öljyt puskevat pihalle

Akkujen hyytymisten lisäksi kovat pakkaset tekevät muutakin kiusaa talviautoilijoille. Hannu Hietamäki Hinauspalvelu Hietamäestä kertoo, että ajoa

Talvi on ollut oman viisitoistavuotisen työurani kiireisin.

Miika Leppänen

on niin paljon kuin vain ennättää ajaa.

Hietamäen mukaan uusia autoja jäätyy runsaasti teiden varsille, koska niistä valuvat öljyt ulos.

– Paljon on niitä tapauksia, että esimerkiksi huohotin jäätyy, ja öljyt puskevat pihalle. Myös polttoainepuolen jäätymiset työllistävät runsaasti.