1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Turvapaikanhakijat ottavat pukuhuoneselfieitä – valokuvauskieltolappuja uimahalleihin

Muun muassa Joensuun ja Lieksan uimahalleissa on kielletty valokuvaus. Esimerkiksi pukuhuoneessa otetun selfien taustalle voi jäädä alaston kanssauimari.

Kotimaan uutiset
Mies asettelee selfie-keppiä ja kännykkää kuvausvalmiuteen.
Hanna Lumme / Yle

Joensuun virkistysuimala Vesikkoon kiinnitettiin kyltit, joissa kielletään valokuvaus uimahallissa. Kiellon taustalla on ulkomaalaisten innostus kuvata itseään suomalaisissa paikoissa.

– On otettu pukuhuoneselfietä. On riski, että taustalla näkyy muita ihmisiä, laitospäällikkö Pentti Ryhänen kertoo.

Ryhäsen mukaan selfieitä ovat ottaneet myös turistit.

Myös Lieksan uimahallissa turvapaikanhakijoita on ohjeistettu valokuvauskiellosta. Liikuntasihteeri Jarmo Honkanen kertoo, että turvapaikanhakijat ovat ottaneet selfieitä, joita he lähettävät kotimaahan.

Arkailemista alastomuudesta

Sekä Joensuun että Lieksan uimahalleista kerrotaan, että turvapaikanhakijat eivät ole tehneet seksuaalista häirintää. Aikaisemmin Oulussa nuorille turvapaikanhakijoille annettiin porttikielto uimahalliin, koska yksi nuori mies meni naisten puolelle suihkutiloihin.

Ongelmaa on ollut peseytymis- ja saunakäytännöissä.

– Pitäisi peseytyä alasti toisten nähden ja käydä saunassa ilman uimapukua. He vetoavat uskontoonsa, mutta maassa maan tavalla, Ryhänen toteaa.

Lieksassa vastaanottokeskuksella pidettiin tiedotustilaisuus siitä, kuinka toimitaan uimahallissa. Tilaisuuden jälkeen ongelmat ovat vähentyneet.

Lue seuraavaksi