Kouvolan kouluissa ei mässäillä lihalla

Ympäristöjärjestö WWF laskee, että moni koululainen saa punaista lihaa lautaselleen suosituksia enemmän. Järjestön kyselyn mukaan Kouvolassa lihankulutus on maltillista. Kaupungissa on siirrytty entistä kasvispainotteisempaan ruokaan muutama vuosi sitten.

Kouvola
Kuvassa ruokaa laitetaan lautaselle kouluruokalassa
Kalle Niskala / Yle

Ympäristöjärjestö WWF:n kyselyn mukaan moni koululainen näyttää saavan kouluruoassa enemmän punaista lihaa kuin mikä on suositeltavaa.

Kymmenen suurimman kaupungin kyselyssä Kouvolan kouluissa oppilasta kohti tarjoiltiin 86 grammaa kouluviikon aikana, mikä on selvästi alle suositellun enimmäismäärän.

– Olemme jo muutama vuosi sitten muuttaneet ruokalistojamme entistä kasvispainotteisemmaksi ruokasuositusten takia, sanoo Kouvolan ruokapalvelupäällikkö Auli Windt.

Kouvolassa viikon ruokalistassa on punaisen lihan lisäksi muun muassa kasvisruokapäivä, kalapäivä ja siipikarjapäivä.

– Kokolihakastike ei ole edes kaikkien suosikki, tietää Windt.

Windtin mukaan lihankulutus on nyt hyvällä tasolla, jota ei olla muuttamassa.

Kouvolassa ruokalistat pyörivät kahdeksan viikon rytmeissä.

– Olemme nostaneet muun muassa silakkapihvit takaisin listalle. Myös puuropäiviäkin on, sanoo ruokapalvelupäällikkö Windt.

Kouvolan kaupunki valmistaa päivittäin yhteensä noin 15 000 lounasta kouluihin, päiväkoteihin ja hoitolaitoksiin.