Työsuhteen katkaiseminen siirsi tilipäivää – työntekijät yllättyivät

Moni oululainen koulunkäynnin ohjaaja yllättyi viime viikolla jäätyään ilman palkkaa. Kaupunki katkaisi noin sadan määräaikaisen ohjaajan sopimuksen vuodenvaihteessa ja myös tilipäivä siirtyi parilla viikolla eteenpäin. Tieto ei kuitenkaan tavoittanut kaikkia työtekijöitä. Nyt Oulun kaupunki on päättänyt laittaa ohjaajien palkat maksuun.

Kotimaa
Opettaja leimaa sinisen tähtileiman oppilaan aapisvihkoon.
Yle

Oulussa noin sadan määräaikaisen koulunkäynnin ohjaajan palkanmaksun katkeaminen on aiheuttanut hämmennystä. Ohjaajien työsopimus katkaistiin vuodenvaihteessa ja uusi sopimus alkoi loppiaisen jälkeen.

Työsopimuksen katkaisemisen vuoksi määräaikaisten tammikuun palkanmaksu siirtyi kahdella viikolla eteenpäin kuun puolivälistä loppukuulle.

Oulun kaupungin henkilöstöpäällikön Minna Pohjolan mukaan syynä palkanmaksun siirtymiseen oli se, että palkka-ajot tehtiin jo kuun toinen päivä, jolloin määräaikaisilla ei vielä ollut voimassa olevaa työsopimusta.

Palkat maksuun poikkeuksellisesti tiistaina

Pohjola myöntää, että kaupunki ei onnistunut tiedottamaan asiasta tarpeeksi ajoissa, jolloin puuttuva tili on tullut monille yllätyksenä.

Asiasta tulleen runsaan palautteen vuoksi kaupunki on nyt päättänyt pistää maksuun kaikkien määräaikaisten koulunkäynnin ohjaajien palkat.

– Rahojen pitäisi olla tilillä huomenna tiistaina 19. tammikuuta, Minna Pohjola kertoo.

Määräaikaisten koulunkäynnin ohjaajien työsopimukset katkaistiin vuodenvaihteessa kaupungin säästöjen vuoksi.

– Aikaisempina vuosina näin ei ole tehty, Pohjola sanoo.