Keliaakikkoja vaivannut ruoanvalmistusvirhe lounaskeittiössä selvisi

Kajaanin Mamselli on ollut yhteydessä ruoasta sairastuneiden lasten huoltajiin.

keliakia
Vehnän tähkiä.
Seppo Sarkkinen / Yle

Vehnäjauhoja päätyi vahingossa myös keliaakikkojen ja vehnäallergikkojen ruokaan viime torstaina kajaanilaisessa laitoskeittiö Mamsellissa. Ruuanvalmistuksessa tapahtuneen virheen syyksi on selvinnyt väärän suurusteen käyttö kastikkeen valmistuksessa.

Kaksi lasta sai sairaalahoitoa tapahtuneen johdosta. Sairaalahoitoa vaatineet oppilaat jatkoivat perjantaina koulutyötä normaalisti.

Tapahtuneen johdosta on oltu yhteydessä oireita saaneiden oppilaiden huoltajiin joko Mamsellin tai koulun toimesta, kertoo Kajaanin Mamselli.

Tapahtumassa tuli esille virhe tuotantoprosessissa, jota on ryhdytty korjaamaan.

Kajaanin Mamselli pahoittelee tapahtunutta.