1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomeen pyrkineen turvapaikanhakijan epäillään jäätyneen kuoliaaksi Venäjällä

Todennäköisesti Suomeen matkalla ollut turvapaikanhakija löydettiin kuolleena autosta Venäjän Alakurtista viime sunnuntaina. Kuollut löydettiin Suomeen johtavan tien varrelta. Miehen arvellaan paleltuneen kuoliaaksi. Asiasta kertoo norjalainen uutissivusto Independent Barents Observer lähteinään venäläiset tiedotusvälineet.

Kotimaan uutiset
Sallan rajanylityspaikka tammikuussa 2016.
Sallan rajanylityspaikka tammikuussa 2016.Tapani Leisti / Yle

Kuolleen miehen kerrotaan olevan 33-vuotias Intian kansalainen. Löytöpaikan Venäjällä sanotaan olevan kaksi kilometriä Alakurtin kylästä Suomeen päin. Paikalta on matkaa Suomeen Sallan rajanylityspaikalle noin 70 kilometriä.

Venäjän median silminnäkijälähteiden mukaan mies oli palellut autossa viisi päivää ja jäänyt rahan puutteessa ilman apua. Pakkanen kävi alueella kylmimmillään -30 asteessa tapahtumien aikaan.

Viime viikolla Independent Barents Observer kertoi (siirryt toiseen palveluun) venäläisten tiedotusvälineitä lainaten, että Venäjän terveydenhuoltoviranomaiset olivat pelastaneet pakkasen kourista ryhmän Kantalahdesta kohti Suomea kävelleitä turvapaikanhakijoita, joista osa oli lapsia. Matkan varrella ei ole asutusta juuri ollenkaan.

Suomeen on tullut Venäjän kautta noin tuhat turvapaikanhakijaa viime marraskuusta lähtien Lapin kahden rajanylityspaikan Sallan ja Raja-Joosepin kautta. Lähes puolet heistä on ollut Afganistanin kansalaisia ja joukossa on kaikkiaan 32 eri kansallisuutta

Lue seuraavaksi