Toimittajat päiväksi Kaurialan lukioon – seuraa #YleLukiossa-päivää täältä

Millaista on nykypäivän lukiossa? Yle Hämeenlinnan toimittajia perehtyy tiistaina hämeenlinnalaisen Kaurialan lukion arkeen. Lukiopäivän kulkua voit seurata tässä jutussa ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #YleLukiossa.

Kauriala, Hämeenlinna
Kaurialan lukio
Nina Keski-Korpela / Yle

Toimittajat Tiina Kokko, Heidi Kononen ja Nina Keski-Korpela sekä mediatoimittaja Ville Välimäki ja tekniikan tuottaja Hannu Harhama perehtyivät tiistain aikana Hämeenlinnan Kaurialan lukion (siirryt toiseen palveluun) arkeen. Kaurialan lukiossa tärkeitä ovat matemaattis-luonnontieteellinen harrastuneisuus, kulttuuriaineet ja kansainvälinen yhteistyö ja verkottuminen.

Jutussa kerromme opetuksesta ja opiskelusta, ja siitä, millaista kuhinaa koulun käytävillä on oppituntien välillä. Opettajainhuoneessa oli tarjolla Heikin päivän leipomuksia. Kouluruokaa ei voi ohittaa: Hämeenlinnan koulujen ruokalistalla oli tiistaina kalavuokaa, salaattia ja perunalisäkettä tai kasvisgratiinia –ja hyvää oli!

Hämeenlinnassa suunnitellaan noin 1 100 opiskelijan suurlukiota, mutta sen paikasta käydään vielä vääntöä. Punaportille vai Myllymäkeen? Nykylukiolaiset tuntuvat ajattelevan, että eihän se enää meitä koske, mutta opettajainhuoneessa asia arvelutti. Mieluummin Punaportille synergiasyistä, tuumi rehtori, mutta asiassa on vielä paljon pohdittavaa.

Toimittajien havaintojen pohjalta syntyvä poikkileikkaus lukiopäivästä päivittyi juttuun päivän aikana. Kerroimme lukioasioista myös Yle Radio Suomen lähetyksissä ja myös illan Yle Uutiset Hämeestä -lähetyksessä TV1:ssä. Sosiaalisessa mediassa tunnisteemme on #YleLukiossa - seuraa, keskustele ja kommentoi!

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.