Slipknotin laulaja: Itkin tunnin, kun David Bowie kuoli – video

Maailman suosituimpiin metallibändeihin kuuluva Slipknot esiintyy maanantaina Helsinki areenassa. Yhtyeen keulakuva Corey Taylor kertoo Yle Uutisten haastattelussa, että bändi ei enää sytytä lavalla ketään tuleen.

Slipknot-yhtyeen Corey Taylor on tatuoinut David Bowien kuvan käsivarteensa.

Naamioistaan tunnetun Slipknotin laulaja Corey Taylor on Helsinki areenan backstagella jännittynyt. Euroopan-kiertueen ensimmäinen konsertti on pian alkamassa. Bändi on viettänyt Suomessa jo pari päivää ja he ovat harjoitelleet kiertuesettiä tiiviisti.

– Täällä on ollut todella kylmä, joten en ole juurikaan liikkunut ulkona. Pitää tulla kesällä uudestaa, Taylor sanoo.

Slipknotin edellinen levy .5 The Gray Chapter  ilmestyi vuonna 2014. Sen jälkeen bändi on ollut kiertueella miltei koko ajan. Tällä kiertueella jännitystä lisää se, että he soittavat kappaleita, joita eivät ole esittäneet sitten niiden levyttämisen vuonna 1999.

Yhtye on tunnettu rajuista esiintymisistä ja tällekin kiertueelle on kehitelty uusia juttuja.

– Showssa ei saa kuitenkaan olla liikaa hulluja juttuja. Viimeksi sytytimme ihmisiä tuleen ja se ei toiminut ja emme tee enää niin.

Corey Taylor myöntää, että Motörheadin Lemmy Kilmisterin ja David Bowien kuolemat ottivat koville. Hän on todellinen Bowie-fani, sillä käsivartta koristaa tatuointi laulajan kasvoista.

– Meistä tuli Lemmyn kanssa hyviä ystäviä parin viime vuoden aikana. Hän oli varmaan yksi mukavimmista tapaamistani tyypeistä. Sain olla mukana tribuutti-konserteissa, joita hänelle järjestettiin.

– Bowie oli suurimpia esikuviani pienestä pitäen. Olisin niin mielelläni halunnut tavata hänet. Heräsin hänen kuolinuutiseensa ja itkin tunnin. Positiivinen asia on, että hän jätti jälkeensä niin paljon hienoa musiikkia ja taidetta. Siitä riittää tutkittavaa koko elämän ajaksi.