TTY aloittaa yt-neuvottelut – jopa sata saattaa saada potkut

Tampereen teknillinen yliopisto aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut, koska valtion rahoituksen leikkaus aiheuttaa arviolta 10 miljoonan euron pysyvän säästötarpeen.

talous
Tampereen teknillisen yliopiston Kampusareena
Petri Aaltonen / Yle

TTY:ssä käynnistyy koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. TTY:llä on yhteensä 1920 työntekijää. Neuvottelut voivat johtaa sadan henkilön kohdalla irtisanomiseen, töiden vähentämiseen tai niiden muuttumiseen.

Taustalla on valtion rahoituksen leikkaaminen, joka aiheuttaa arviolta 10 miljoonan euron pysyvän säästötarpeen. Myös opetuksen ja tutkimuksen suuntaamista selvitellään.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat tammikuun 27. päivä ja ne pyritään saamaan loppuun viimeistään huhtikuun aikana.

Arviot henkilöiden määrästä ja toimenpiteiden aikatauluista tarkentuvat neuvottelujen edetessä. Tavoitteena on, että neuvottelut saadaan päätökseen huhtikuun loppuun mennessä ja neuvottelujen lopputulos on hallintojohtaja Tiina Äijälän mukaan tiedossa ennen kesälomia.

Yhteistoimintaneuvottelussa tullaan käsittelemään yliopiston toimintojen uudelleen järjestelyjä, tuotannollisia muutoksia ja talouden sopeuttamista koskevia suunnitelmia sekä niiden mahdollisia henkilöstövaikutuksia.