1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Käyrämö, Rovaniemi

Rekka tukki nelostien – yrittäjä sai kiinalaisvaltuuskunnan asiakkaaksi

Nelostien liikenne katkesi tiistaipäivällä Rovaniemen Käyrämössä, kun ravintolayrityksen pihasta lähtenyt rekka luiskahti ojaan ja jäi poikittain valtatielle. Tien varren yrittäjälle liikennekatkos toi säpinää ja asiakkaaksi muun muassa korkea-arvoisen kiinalaisvaltuuskunnan.

Käyrämö, Rovaniemi
Rekka Käyrämö
Täysperävaunuyhdistelmä lähti keitaan pihasta kohti etelää, mutta matka tyssäsi nopeasti.Pertti Forström

Käyrämön keitaan yrittäjä Pertti Forström kertoo, että rekka oli ollut parkissa keitaan pihalla. Jäiselle tielle lähtiessä rekka joutui sivuluisuun ja ajautui osin ojaan. Pitkä ajoneuvo peitti käytännössä koko valtatien.

Tie meni poikki kello 13 jälkeen ja rekka saatiin jälleen liikkeelle 14.30 aikoihin. Henkilöautot pääsivät paikan ohi kiertämällä yrityksen pihan kautta.

Tukoksen vuoksi osa autoilijoista myös pysähtyi valtatien varren ravintolaan.

– Saatiin asiakkaita. Kiinalainen, korkea-arvoinen merivoimien valtuuskunta, joka oli matkalla Rovaniemen lentokentälle. Olivat olleet Sodankylässä, yrittäjä Pertti Forström kertoo.

Tuliaisia Kiinaan

Käyrämön keitaalla kiinalaisilla oli helppo pysähtyä, sillä yritys on kiinalainen ravintola ja yrittäjä Forströmin puoliso kotoisin Kiiinasta.

– Juttu luisti ja mukaan lähti tuliaisina kylmäsavuporoa ja meidän omaa makkaraa, Forström kertoo.

Kiinalaisia ei hänen mukaansa huolestuttanut lennolta myöhästyminen, sillä heitä odotti Rovaniemen kentällä yksityiskone.

Lue seuraavaksi