”Pakkaset tulivat kreivin aikaan” – suksikauppiaat odottavat ennätysmyyntiä

Suomessa myydään hyvänä vuonna 250 000 paria suksia. Jos sää jatkuu samankaltaisena hiihtolomiin, myynti voi nousta tätäkin suuremmaksi.

talous
Suksia

Kauppiaiden mukaan talvi tuli Etelä-Suomeen parhaimpaan mahdolliseen aikaan. Lunta ja pakkasta saatiin pian vuodenvaihteen jälkeen, mikä käynnisti suksikaupan välittömästi.

Hyvänä vuotena suksia myydään yli 60 miljoonalla eurolla. Jos sää jatkuu samanlaisena hiihtolomiin, luvassa saattaa olla ennätysvuosi.

– Suksikauppa räjähtää käyntiin, tuotepäällikkö Jukka Pinola toteaa Intersportista.

– Luvassa on kiireisiä viikonloppuja, XXL:n toimitusjohtaja Toni Stigzelius ennustaa.

– Tilanne näyttää loistavalta, Stadiumin maajohtaja Jaakko Soini painottaa.

Sesonki on edessäpäin

Odotettavissa on huipputalvi.

Jaakko Soini, maajohtaja

Intersport laskee myyneensä tähän mennessä jo tuhansia suksipareja. Kaikkiaan markkinajohtaja uskoo myyvänsä tänä talvena yli 50 000 suksiparia.

XXL:n ilmoittaa myyneensä satoja pareja joka viikonloppu jokaisessa tavaratalossaan. Urheiluliike arvelee, että 70 % myynnistä on vielä edessäpäin.

Stadium odottelee puolestaan ennätysmyyntiä, jos pakkasjakso jatkuu helmikuulle. Viimeksi myynti on ollut näin hyvää neljä vuotta sitten.

– Urheilukauppiaalle on paras tilanne, kun talvi alkoi vuodenvaihteessa. Odotettavissa on huipputalvi, Jaakko Soini Stadiumista uskoo.

Lisää lunta, kiitos!

Myös Häijäässä on pantu merkille suksien lisääntynyt kysyntä. Tämän vuoden suosikki on skin -suksi, jonka pohjassa oleva karva antaa pitoa perinteisen hiihtäjälle.

Vielä kahtena edellisenä talvena suksien myyntitilastot näyttivät eri lukemia. Kaupankäynti jäi selvästi alle keskiarvon ja kolmas perättäinen vähäluminen talvi olisi ollut kohtalokasta.

– Kyllä monia liikkeitä koeteltaisiin, jos tänä vuonna olisi huono talvi, Eero Holmala Häijään Urheilutarvikkeesta vahvistaa.

Tämänhetkiseen tilanteeseen Häijäässä ollaan tyytyväisiä. Lunta saisi tosin tulla vielä lisää, jotta suksikauppaan saataisiin vieläkin enemmän vauhtia.

– Viime viikko alkoi näyttää jo selvästi paremmalta, asiakkaita alkaa olla ja kauppaa käydään, Eero Holmala toteaa.