Helsingin jättiterveysasemalle halutaan uusi rakennus Kamppiin

Osastopäällikkö Juha Jolkkosen mukaan tavoitteena on, että uusi terveyskeskus voisi aloittaa toimintansa vuonna 2022. Sosiaali- ja terveysviraston johtoryhmä kävi asiaa läpi kokouksessaan tiistaina.

Kamppi
Sosiaali- ja terveysviraston vaihtoehto Helsingin keskustan uudeksi terveysasemaksi on Salomonkadun ja Runebergin kadun kulmassa.
Kuva: Yle Uutisgrafiikka Lähde: Google

Paras vaihtoehto Helsingin keskustaan suunnitellulle uudelle terveysasemalle olisi Kamppiin rakennettava uusi rakennus, kertoo Helsingin sosiaali- ja terveysviraston sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen osastopäällikkö Juha Jolkkonen.

– Tässä on tietysti vielä paljon selviteltäviä asioita, mutta toiminnan ja tarpeen näkökulmasta uusi rakennus olisi ensisijainen vaihtoehto, Jolkkonen kertoo.

Sosiaali- ja terveysviraston johtoryhmä kävi asiaa läpi kokouksessaan tiistaina.

Kampissa Autotalon ja Kampin metroaseman välissä olevan tontin muuttaminen terveysasemaksi on kuitenkin edelleen monen mutkan takana.

– Tarkoitus on saada jätettyä tarveselvitys ja hankesuunnitelma sosiaali- ja terveyslautakuntaan tämän vuoden aikana, Jolkkonen sanoo.

Terveysasema tulee palvelemaan suurta määrää ihmisiä ja sijainti olisi Jolkkosen mukaan ideaalinen.

Myös sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajan, SDP:n Maija Anttilan mielestä terveysasema istuisi paikalle hyvin.

– Siinähän on Kampin palvelukeskus ihan vieressä ja kun se kytkettäisiin metroasemaan, siitä tulisi ihan selkeä ja hyvin toimiva rakennus, Anttila kommentoi asiaa Ylelle tiistaina.

Alustavan suunnitelman mukaan Viiskulman ja Lauttasaaren terveysasemat lakkautettaisiin samalla kun keskustan uusi terveys- ja hyvinvointikeskus aloittaa toimintansa.

Keskustan ja eteläisen Helsingin niin sanottu perhekeskus puolestaan sijoittuisi Kallion virastotaloon sen jälkeen, kun Kalasataman uusi terveysasema on rakennettu. Kallion terveysasema lakkaisi samalla.

Jolkkosen mukaan tavoitteena on, että uusi terveyskeskus olisi toiminnassa vuonna 2022. Rakentaminen olisi tarkoitus saada käyntiin vuosikymmenen vaihteessa.