Poliisi selvittää joukkotappelun ja pitseriakahakoiden välistä yhteyttä

Keskusrikospoliisi selvittää, ovatko maanantaina Oulun Toppilassa tapahtuneet pahoinpitelyt yhteydessä jo aiemmin tutkinnassa olleeseen rikosvyyhtiin. Useita pitserioita pyörittäviä ulkomaalaistaustaisia sukuja epäillään uhkailusta ja kiristämisestä.

Kotimaa

Keskusrikospoliisi jatkaa maanantaina Oulun Toppilassa tapahtuneiden pahoinpitelyrikosten tutkintaa. Mukana oli useita henkilöitä.

Keskusrikospoliisilla on ollut aikaisemmin tutkinnassa laajempi rikosvyyhti, jossa useita pitserioita pyörittävää ulkomaalaistaustaista sukua epäillään uhkailusta ja kiristämisestä. Rikoskokonaisuus siirtyi syyteharkintaan elokuussa 2015. Maanantaina iltapäivällä tapahtuneiden pahoinpitelyrikosten tukinnassa selvitetään myös sitä, liittyvätkö tapahtuneet pahoinpitelyrikokset tähän aiempaan rikoskokonaisuuteen.

– Totta kai lähtökohtana on, että ollaan tämmöinen tutkintalinja on otettu, niin viitteitä aina on olemassa. Mutta millaisia ne ovat ja mihin ne johtavat, niin tutkinta näyttää sen myöhemmin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi Keskusrikospoliisista.

Maanantain joukkotappelussa pahoinpitelyjä tapahtui sekä paikallisessa pitseriassa että kadulla. Tekoon on tämän hetken selvitysten perusteella ollut osallisena kuusi henkilöä. Osan epäillään syyllistyneen tapon yritykseen, törkeään pahoinpitelyyn ja niiden yrityksiin. Tutkinnan edetessä rikosnimikkeet tulevat täsmentymään.

Teoissa käytettiin teräasetta ja autoa. Kolme ihmistä jouduttiin viemään sairaalaan. Kaksi heistä pääsi tarkastuksen ja ensiavun jälkeen pois. Yksi miehistä on yhä sairaalassa hoidettavana, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Useita henkilöitä on otettu kiinni ja pidätetty, mutta kaikkia ei ole vielä tavoitettu. Sivullisille ei aiheutunut tilanteesta vaaraa.