Koe uusi yle.fi

Helsingin kaupungin osakeyhtiöllä kovat kasvutavoitteet – Palmia rynnistää maakuntiin

Helsingin kaupungin liikelaitoksesta osakeyhtiöksi muuttunut Palmia haluaa laajentaa toimintansa koko maahan. Yhtiö tarjoa nyt turva-, kiinteistö-, siivous- ja ravintolapalveluita noin tuhannessa kohteessa Helsingissä.

Helsingin kaupunki (Hallinto)
Siivouskärryt.
Yle

Helsingin kaupungin liikelaitos Palmiasta irrotettiin viime vuoden alussa turva-, kiinteistö-, siivous- ja ravintolapalvelut ja niistä muodostettiin osakeyhtiö. Kaupungin omistamalla Palmia Oy:llä on 1 500 työntekijää ja toimintaa noin tuhannessa kohteessa Helsingissä. Nyt Palmia haluaa laajentua.

– Me pyrimme kasvamaan valtakunnalliseksi toimijaksi. Nojaamme laajentumisen ensi sijaisesti sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistukseen. Sote-uudistus rakentaa kokonaisuutena aivan uusiksi sekä Suomen kuntakentän että myös sosiaali- ja terveyspalvelut, sanoo Palmian toimitusjohtaja Nina Rokkila.

Rokkilan mukaan yhtiön vuosittainen kasvutavoite on noin kymmenen prosenttia.

– Valtakunnallistumisstrategiamme mukaan pitäisi muutama uusi toimipiste tulla vuodessa.

Puhtauspalveluille on eniten kysyntää

Palmiassa uskotaan kaikkien sen toimialojen olevan valmiita laajennukseen ja pystyvän tarjoamaan palveluitaan kilpailukykyisin hinnoin.

– Siivousliiketoiminta tai pitäisikö sanoa puhtauspalvelut tulee kuitenkin olemaan se keskeisin tekijä laajennuksessamme. Puhtauspalveluissa on maassamme myös palvelujen ostamiskulttuuri jo pitkällä eli puhtauspalvelut ovat hyvin pitkälle ulkoistettuja palveluita, sanoo Palmia Oy:n toimitusjohtaja Nina Rokkila.

Palmia Oy:n ensimmäinen toimintavuosi sujui odotuksia paremmin. Noin 78 miljoonan euron liikevaihdolla yhtiön tulokseksi tullee yli viisi miljoonaa euroa. Hyvästä ensivuodesta innostuneena yhtiön johto on, omistajansa suostumuksella, laatinut yhtiölle laajennussuunnitelman.