Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamisluvassa 50 000 sivua – työntekijöitä palkataan seitsemässä erässä

Fennovoima Oy palkkaa tänä vuonna lisää henkilökuntaa seitsemässä erässä. Pääkonttorissa painopisteenä on valmistella poikkeuksellisen laaja, kymmeniä tuhansia sivuja käsittävä ydinvoimalaitoksen rakentamislupa. Hanhikivenniemellä tehdään jo mittavia, valmistelevia rakennustöitä.

Kotimaa
Fennovoima aitasi ja sulki Hanhikivenniemen ydinvoimalatyömaan alkusyksystä 2015.
Fennovoima aitasi ja sulki Hanhikivenniemen ydinvoimalatyömaan alkusyksystä 2015.Arto Veräjänkorva / Yle

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalaprojekti etenee täysin aikataulussa, vakuuttaa viestintäjohtaja Maira Kettunen.

Samalla kun Hanhikivenniemellä tehdään venäläisen Titan2- yhtiön johdolla jo mittavia maanrakennus- ja tukikiinteistöjen rakennustöitä, Fennovoiman pääkonttorissa valmistellaan peräti 50 000 sivua käsittävää ydinvoimalaitoksen rakentamislupaa.

– Mittava ja haasteellinen työ, jota tehdään yhteistyössä venäläisen laitostoimittajan ja alihankkijoiden sekä Fortumin asiatuntijoiden kanssa, Maira Kettunen selvittää.

Mittava ja haasteellinen työ.

Maira Kettunen

Poikkeuksellisen laajaa dokumentaatiota tarvitaan Säteilyturvakeskuksen turvallisuusarviointiin ja maan hallituksen rakentamisluparatkaisuun. Turbiinisaareketta ja ydinreaktoria ei saa rakentaa ilman hallituksen nimenomaista lupaa, joka ratkaistaan aikataulun mukaan vuonna 2018.

– Nyt ollaan vielä suunnittelun pääperiaatteissa, ei yksityiskohdissa. Ja tietysti suunnitellaan, missä vaiheessa tiettyjä asioita tehdään koko laitossuunnittelussa.

Rekrytoinnit jatkuvat tammikuun lopussa

Fennovoima jatkaa lisätyövoiman palkkaamista reippaaseen tahtiin myös alkaneena vuotena.

Yhtiö ei aivan yltänyt rekrytoinneissa vuoden 2015 tavoitteeseensa, joka oli noin 300 työntekijää. Vuodenvaihteessa ydinvoimahanketta valmisteli 270 työntekijää, joista Pyhäjoella työskenteli parikymmentä.

Maira Kettusen mukaan uusia rekrytointeja aiotaan tehdä seitsemässä erässä.

– Ensimmäinen julkinen kampanja käynnistyy tammikuun lopulla. Painopiste on, niinkuin menneenä vuotena, erilaisissa tekniikan alan asiantuntijoissa.

Suunntelman mukaan käyttövaiheessa vuonna 2024 Fennovoiman organisaatiossa työskentelee 400 - 450 työntekijää.