Prostituoitu: "Aarnion käyntien syy oli seksi"

Vyyhden käynnistänyt “Saara” sanoi oikeudessa, ettei miljonääriliikemies tuntenut Aarniota lainkaan. Aarnio puolestaan selittää epäselvinä pidettyjä käteisvarojaan liikemiehen palkanmaksuna.

Kotimaa
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina.
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina.Markku Ulander / Lehtikuva

Aarnio-vyyhden käynnistänyt prostituoitu “Saara” pääsi tiistaina ääneen Helsingin käräjäoikeudessa. “Saara” kertoi tunteneensa Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion vuodesta 1997 asti.

– Se alkoi, kun Aarnio soitti mulle.

Soitto liittyi “Saaran” mukaan entiseen poikaystävään, joka oli vapautunut vankilasta ja Aarniota tavatessaan syyttänyt "Saaraa" huumeiden tuomisesta Suomeen.

Ystävyyssuhde kesti naisen mukaan aina kesään 2011 saakka.

– Se päättyi siihen, että mä jouduin aika raskaan väkivaltarikoksen kohteeksi. Huomasin, että Aarnio ei auttanut mua millään tavoin.

“Saaraa” kuultiin oikeudessa sermin takana. Aarniolla ja naisella ei ollut näköyhteyttä mutta kysymyksiä esittävät avustajat saivat häneen katsekontaktin.

“Saara” kuvaili suhdetta Aarnioon ystävyydeksi. Hänen mukaansa Aarnio kävi kylässä kerran tai kaksi viikossa, yleensä klo 12–16.

– Aarnion käynnin syy oli seksi. Tietysti keitin aina hänelle kahvit ja tein voileipää tai tarjosin pullaa. Hän tykkäsi aina juoda sitruunavichyä.

“Saaran” mukaan Aarnio tykkäsi myös, kun sai intialaista päähierontaa.

Suuret setelit pieniksi

“Saara” kertoi, että Aarnio lähetti ennen vierailuja tekstiviestin, jossa luki yleensä “keitätkö sumpit”, “oletko himassa” tai “montaks”.

“Saaran” mukaan “montaks” viittasi 500 euron seteleihin, joita Aarnio oli kieltänyt käyttämästä "Saaran" käydessä kaupoissa.

– Mun hintapyyntö oli 500 euroa niin useimmat maksoi sellaisilla seteleillä.

“Saara” kertoi, että Aarnio vaihtoi hänen isoja seteleitään pienemmiksi tapaamisissa.

– Hänellä oli hanskat kädessä, yhden kerran muistan, kun kysyin, etkö luota muhun. Miks laitat hanskat käteen? Ajattelin siinä vaiheessa, että rahat oli jostain poliisin takavarikosta, koska ne oli pieniä seteleitä. Hänellä oli monta kertaa sellaiset puuvillaiset työhanskat.

“Saaran” mukaan rahojen vaihtaminen pienempiin alkoi vuonna 2004, kun hän alkoi tekemään prostituoidun hommia.

Aarniota ei kuultu oikeudessa "Saaran" esittämistä väitteistä.

Mukana liiketapaamisissa

“Saaran” yhteydenotosta sisäministeriöön käynnistyi aikoinaan Aarnioon kohdistuva jättimäinen tutkintavyyhti. Syyttäjän mukaan Aarnio kavalsi “Saaralta” noin 14 000 euroa. Syyttäjä vaatii Aarniolle rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja törkeästä kavalluksesta. Aarnio kiistää nämä syytteet kuten kaikki muutkin jutussa esitetyt lukuisat syytteet.

Aarnio on oikeudessa selittänyt epäselvinä pidettyjä käteisvarojaan sillä, että prostituutiobisneksessä ollut miljonääriliikemies maksoi Aarnion tarjoamista turvapalveluista juuri ennen kuolemaansa.

“Saaran” mukaan Aarnio ei tuntenut miljonääriä lainkaan.

– Suhde alkoi -92 ja kesti kuolemaan asti. Mun mielestä hän ei missään nimessä tuntenut Aarniota.

“Saaran” mukaan hänellä ja liikemiehellä oli läheinen suhde, jota miljonääri kutsui ystävyys- ja avunantosuhteeksi.

– Hän kertoi kaikki kotiasiat ja olin mukana liikematkoilla ja tapaamisissa.

“Saaran” mukaan liikemies ei pelännyt mitään, hänellä oli ase mukana neuvotteluissa eikä hän käyttänyt mitään turvamiehiä.

– Hän sanoi mulle, että ei pidä poliiseista, että ne on paskalakkeja.