1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupungit

Kokkola haluaa herättää Kalahallin eloon – kaupunki etsii vuokralaista

Kokkolan torin kupeessa tyhjillään seisova entinen Kalahalli on herättänyt kiinnostusta muun muassa mahdollisena ravintolana. Nyt kaupunki aikoo etsiä vuokralaista, halukkaiden pitää esittää haun yhteydessä liiketoimintaideansa

Kuva: Jukka-Pekka Tyhtilä / Yle

Vuonna -38 rakennettu Kalahalli on ollut tyhjillään, kun matkailyhtiö muutti pois. Kehitysjohtaja Jonne Sandbergin mukaan rakennuksesta on tullut paljon kyselyjä, se kiinnostaisi  muun muassa ravintolana.

– Kaupunki omistaa torin alueella olevan rakennuksen, joten sen myyminen on hankalaa, sanoo Sandberg. Hänen mukaansa kaupunki voi harkita mahdollisen kiinteistöyhtiön perustamista.

Kalakaupan jälkeen rakennuksessa on pidetty ravintolaa ja pop-up kauppaa.

Kaupunki kunnosti hallin vuosituhannen alussa matkailuyhtiön käyttöön. Suurin osa rakennuksesta on suojeltu asemakaavalla rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaana. Se asettaa mahdolliselle remontille omat rajoituksensa.

Rakennuksen suunnitteli rakennusmestari  J.G Indola. Kokkolan vanhoja rakennuksia esittelevä teos luonnehtii Kalahallia seuraavasti:

– Sen ulkoasu on yksinkertaisen funktionalistinen. Itäisessä fasadissa on pyöreät ikkunatja isot kuusiruutuiset ikkunat, joiden keskeltä aukeaa lasinen pariovi. Sekä eteläistä että itäistä sisäänkäyntiä kattaa funktionalistinen lippamainen katos, kertoo kirja .