Kristittyjä asemiehiltä suojellut muslimi kuoli leikkauksessa Nairobissa: "Todellinen sankari"

Ääri-islamilaiset hyökkääjät koettivat joulukuussa bussiin tehdyssä hyökkäyksessä erotella muslimimatkustajat ja kristityt, mutta muslimit suojelivat kristittyjä.

Ulkomaat
Kristittyjä suojellut Salah Farah kuoli al-Shabaabin hyökkäyksessä saamiinsa vammoihin nairobilaisessa sairaalassa maanantaina.
Kristittyjä suojellut Salah Farah kuoli al-Shabaabin hyökkäyksessä saamiinsa vammoihin nairobilaisessa sairaalassa maanantaina.Kuvakaappaus BBC:n verkkosivulta 19. tammikuuta 2016.

Muslimiopettaja, joka suojeli kristittyjä al-Shabaabin asemiehiltä Keniassa joulukuussa, on kuollut hyökkäyksessä saamiinsa vammoihin, kertoo yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun). Mies kuoli maanantaina leikkauksessa, jossa yritettiin hoitaa hänen luodista saamaansa haavaa.

34-vuotias Salah Farah matkusti bussilla Manderassa Keniassa joulukuussa, kun al-Shabaabin kapinalliset hyökkäsivät linja-autoon. Hyökkääjät ampuivat linja-autoa ja käskivät kuljettajan pysähtyä.

Sen jälkeen he komensivat matkustajat ulos bussista. Farah kertoi hyökkäyksen jälkeen The Daily Nation -lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että musliminaiset alkoivat riisua hijab-huivejaan ja antoivat niitä kristityille naisille.

Miehet vastustivat asemiehiä

Miehet asettautuivat kapinallisia vastaan, Farah mukaan lukien. Bussissa oli kaikkiaannoin 60 matkustajaa.

– Käskimme heitä tappamaan meidät kaikki, tai jättämään meidät rauhaan, sanoi Farah The Daily Nation -lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Asemiehet ampuivat Farahia ja opiskelijaa. Heidät kuljetettiin nairobilaiseen sairaalaan hoitoon. Lähes kuukausi hyökkäyksen jälkeen hän kuoli sairaalassa eilen maanantaina.

Al-Shabaab olisi säästänyt muslimit

Farah kertoi BBC:lle hyökkäyksen jälkeen antamassaan haastattelussa, että asemiehet olivat olleet valmiita säästämään hänen henkensä.

– He kertoivat meille, että jos olemme muslimeja, olemme turvassa. Joukossamme oli ihmisiä, jotka eivät olleet muslimeja. He peittivät päänsä, kertoi Farah.

Kenian poliisi: Todellinen sankari

Kenian poliisi on ylistänyt Farahia todelliseksi sankariksi, kertoo Kenian Standard (siirryt toiseen palveluun). Poliisi lennätti Farahin ruumiin Nairobista Manderaan tiistaina, kiitoksena siitä, että hän suojeli viattomia kenialaisia matkustajia.

Al-Shabaab tappoi kaksi matkustajaa hyökkäyksen aikana. Farahilla on viisi lasta.