Hyppää sisältöön

AL: 93-vuotiasta vanhusta makuutetaan sängyssä päiväkausia

Keskustelu vanhusten hoidosta jatkuu. Aamulehden mukaan poika on tehnyt muistutuksen äitinsä makuuttamisesta Pihlajalinnan ylläpitämässä Juupajoen vanhainkodissa. Omaisen mielestä ongelmana on hoitajien vähäinen määrä.

Kuva: Yle

Aamulehden (siirryt toiseen palveluun) haastattelema omainen kertoo, että hänen 93-vuotias äitinsä on joutunut makaamaan vuoteessaan päiväkausia Pihlajalinnan ylläpitämässä Juupajoen vanhainkodissa.

Poika on tehnyt asiasta muistutuksen vastuussa olevalle Mänttä-Vilppulan kaupungille. Mänttä-Vilppulan hallintojohtaja vahvistaa lehdelle, että muistutus on viranomaiskäsittelyssä. Vastaus tulee todennäköisesti tällä viikolla.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Muistuksen tehneen omaisen mielestä suurin ongelma vanhainkodissa on resurssipula. 93-vuotiasta äitiä ei pystytä nostamaan sängystä pyörätuoliin, koska siihen tarvitaan nosturi, jonka käyttö puolestaan vaatii kaksi hoitajaa.

Omaisen mukaan vanhuksen kotilomia on myös jouduttu perumaan, koska vanhainkodissa ei ole ollut riittävästi henkilökuntaa laittamaan äitiä valmiiksi.

Pihlajalinnan Juupajoen vanhainkodista vastaava palvelupäällikkö sanoo Aamulehdessä, että henkilökuntaa on riittävästi ja myös aluehallintovirasto on sen todennut.