Kuopiolaisyhtiö Rocsole sai rahoitusta globaalilta öljyjätiltä – tavoitteena merkittävä kasvu

Kuopiossa kymmenen ihmistä työllistävä Rocsole tavoittelee miljoonien eurojen rahoituksella vahvaa kasvua. Yhtiön mukaan espanjalaisen Repsolin rahoitus on ensimmäinen kerta, kun globaali öljyjätti sijoittaa suomalaisyritykseen.

öljy

Kuopiolainen teknologiayritys Rocsole on saanut merkittävän sijoituksen espanjalaiselta öljy- ja kaasujätti Repsolilta.

Rocsole keräsi rahoituskierroksella miljoonien eurojen potin. Repsol johti sijoituskierrosta, jota rahoitti myös valtion rahoitusyhtiö Finnvera sekä osa nykyisistä sijoittajista.

Rocsolen mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kansainvälinen öljy-yhtiö sijoittaa suomalaisyritykseen. Rocsole tuottaa muun muassa kuvantamisteknologiaa öljy- ja kaasuyhtiöille. Sen päätuotteet ovat putkistoon liitettävä anturi, jolla nähdään reaaliaikaisesti putken virtaus ja saostumat sekä sauva-anturi, joka toimii esimerkiksi separaattoreissa öljyn ja veden erotuksessa.

Myynti- ja palveluyhtiöitä aiotaan avata maailmalle

Rahoituksen avulla Rocsole pyrkii nyt vahvalle kasvu-uralle. Aikomuksena on kasvattaa nopeasti kansainvälistä myyntiä ja kehittää yhtiön palvelukonseptia. Nyt yhtiön aikomuksena on perustaa myynti- ja palveluyhtiöitä tärkeimmille markkina-alueille Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Aasiaan.

Yhtiön pääkonttori ja teknologiakehityskeskus on Kuopiossa, jossa se työllistää tällä hetkellä kymmenen ihmistä. Yrityksellä on myös laaja myyntiedustus- ja alihankkijaverkosto. Ensimmäisten vuosien aikana vuosittainen liikevaihto on lähestynyt miljoonaa euroa.

– Rocsolen teknologia perustuu Itä-Suomen yliopiston tutkimusryhmän tekemään erittäin korkealaatuiseen tutkimukseen, jolla on myönnetty myös Suomen Akatemian huippuyksikköasema, kertoo yhtiön tiedotteessa hallituksen puheenjohtaja Anssi Lehikoinen.