1. yle.fi
  2. Uutiset

Taskuvaras vei koululaisten Iphonet Lappeenrannassa

Lappeenrannan Lyseon lukiossa oppilaiden takeista on varastettu useita puhelimia ja rahaa. Tavaroita on viety erityisesti ruokailun aikana.

Kotimaan uutiset
Puolityhjä naulakko.
Heikki Haapalainen / Yle

Lappeenrannassa Lyseon lukiossa on liikkunut varkaita. Eilisen tiistain aikana usealta oppilaalta on hävinnyt tavaraa ulkotakkien taskuista.

Varastetun omaisuuden joukossa on rahaa ja arvopuhelimia. Erityisen haluttu on ollut Iphonen kallein malli. Koulun oppilaita on kehotettu tekemään rikosilmoitukset varastetusta omaisuudesta.

Lyseon lukion rehtori Mika Luukkosen mukaan parhaillaan selvitetään, onko koulussa ollut ulkopuolisia.

– Meillä ei ole valvontakameroita sisätiloissa, mutta koulun ulkopuolella on. Valvontakameroiden materiaalia käydään parhaillaan läpi, kertoo Luukkonen.

Koulusta on oltu varkauksista yhteydessä poliisiin. Parhaillaan selvitetään onko rakennuksessa vieraillut ulkopuolisia henkilöitä.

Varkaudet ovat tapahtuneet koulun ruokalarakennuksessa. Tällöin ulkovaatteet ovat olleet ruokalan naulakossa. Oppilaita on muistutettu arvotavaroiden huolellisesta säilytyksestä. Erityisesti puhelimet ja lompakot kannattaa poliisin mukaan ottaa mukaan ruokailuun.

Lue seuraavaksi