Romumiinoittajan henkilöllisyys edelleen mysteeri – poliisi kaipaa vihjeitä

Vilkkasliikenteisille teille romuja virittäneen tekijän tai tekijöiden henkilöllisyys on vielä hämärän peitossa. Romumiinoja on aseteltu autoteille jo lähes kolmen vuoden aikana Kiteellä.

liikenne
Sekalaista purkujätettä on levitelty tielle
Itä- Suomen poliisilaitos / Kiteen poliisiasema

Yli 20 romumiinaa on tarkoin aseteltu pimeille autoteille Kiteellä. Isojen romujen sijoituspaikat on harkittu ilmeisesti tarkasti etukäteen, sillä autoilijat eivät ole voineet nähdä niitä kuin vasta kohdalle osuttaessa.

Romumiinoja on jätetty valtatielle 6 ja kantatielle 71. Maantieteellisesti tapahtumien keskiössä on Kiteen Puhos. Romumiinoja on jätetty teille jo lähes kolmen vuoden ajan.

Edellisen kerran miinoittaja iski joulukuun puolivälissä. Pimeälle tieosuudelle, kahdeksankymmenen kilometrin tuntinopeusalueelle oli aseteltu noin metrin korkuinen rautapalkki ja tasauspyörästö.

Tuolloin kolme autoa ajoi ansoihin. Yksi autoista meni ajokelvottomaksi, mutta onneksi kukaan ihminen ei loukkaantunut.

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä yleisöltä Kiteen romumiinoihin liittyen. Tähän mennessä virkavalta on saanut vain yksittäisiä vihjeitä.

– Suosittelen matalaa kynnystä ilmoittamaan havainnoista poliisille. Mitä vähäpätöisinkin asia voi olla tärkeä, rikoskomisario Jarkko Timonen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Joulukuun jälkeen Kiteen alueelle ei ole jätetty romua. Keski-Karjalassa, Kiteenlahden alueelta tiellä oli hiljattain suuri kivi. Poliisi selvittää liittyvätkö tapauksen yhteen.