Lihatalo HKScanin toimitusjohtajalle lähtö

Hannu Kottonen on ollut HKScanin toimitusjohtaja vuodesta 2012.

talous
Hannu Kottonen
Hannu KottonenSari Gustafsson / Lehtikuva

HKScanin toimitusjohtaja Hannu Kottonen jättää yhtiön välittömästi. HKScan kertoo tiedotteessa, että päätös on Kottosen ja yhtiön hallituksen yhteinen. Kottonen aloitti toimitusjohtajana 2012.

Lyhyessä tiedotteessa ilmoitetaan, että uuden toimitusjohtajan haku alkaa viipymättä. Hannu Kottosen sijaisena toimii tuotanto- ja teknologiajohtaja Aki Laiho.

HKScan kertoo helmikuussa tulostietonsa viime vuosineljännekselle ja koko viime vuodelle. HKScanin odotuksissa on ollut vuotta 2014 parempi liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä. Joulukvartaalista ennakoitiin vuoden vahvinta.

Loppuvuodesta 2015 HKScan kertoi jätti-investoinnista Raumalle. Uusi broilerituotteisiin erikoistuva tuotantolaitos maksaa HKScanille noin 80 miljoonaa euroa.

Pakotekierteessä suomalaista lihaa ei ole voinut viedä Venäjälle, mikä on rasittanut HKScania ja muita elintarvikevalmistajia. Korvaavan vientimaan toiveet ovat Kiinan varassa. Viime viikolla Kiina viimein vahvisti suomalaisen sianlihan vientiluvan, kertoi maa- ja metsätalousministeriö.