1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Meripäivien merilaulukilpailu luopui merestä

Sävellys- ja sanoituskilpailun nimi on nyt Uudet laulut. Järjestäjien mielestä meriaihe rajoittaa teosten myöhempää käyttöä, joten kilpailun nimi kaipasi uudistamista.

Meripäivien kävijälaskuri tunnistaa ihmishahmoja. Kuva: Raine Martikainen / Yle

Kotkan Meripäivien yhteydessä järjestetty Vuoden Merilaulu -kilpailu vaihtaa nimeä. Sävellys- ja sanoituskilpailun nimi on nyt Uudet laulut. Kilpailun tyylilajina on populaarimusiikki. Järjestäjien mukaan tapahtuman uudistamisen myötä myös sävellys- ja sanoituskilpailu kaipasi päivittämistä.

– Sekä yleisöä että finaaliteosten kilpailun jälkeistä elämää ajatellen on mielekästä, ettei sanoitusten aihepiiriä rajata meriaiheeseen, vaan se on tekijöiden vapaasti valittavissa. Näitä muutoksia halutaan korostaa kilpailun nimen vaihdoksella, toteaa tiedotteessa sanoittaja-valmentaja Eija Hinkkala.

Uudet laulut -kilpailun järjestää Kotkan kulttuuriasiankeskus ja musiikintekijöiden etujärjestö Elvis ry. Kilpailun finaali järjestetään Meripäivien yhteydessä perjantaina 29.7. Kotka-lavalla.

Kilpailu oli alunperin suunnattu laulajille, jolloin sen nimi oli Merimieslaulukilpailu. Vuoden Merilaulu -kilpailua on järjestetty vuodesta 2010 lähtien.