Koe uusi yle.fi

Kokoomuksen valtuustoryhmä vuotaa Helsingissä – Johanna Sydänmaa loikkaa vihreisiin

Sydänmaa on jo toinen kokoomusvaltuutettu, joka on loikannut vihreiden valtuustoryhmään vuoden aikana.

Kotimaa
Kaupunginvaltuutettu Johanna Sydänmaa
Kaupunginvaltuutettu Johanna SydänmaaJohanna Sydänmaa

Helsingin kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Johanna Sydänmaa loikkaa vihreiden valtuustoryhmään. Vihreiden valtuustoryhmä ilmoitti asiasta keskiviikkona ennen kaupunginvaltuuston kokousta.

Sydänmaa on kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu, ja hän on kuluvalla valtuustokaudella toiminut kulttuuri- ja kirjastolautakunnan varapuheenjohtajana.

Loikkauksen syyksi hän ilmoittaa pettymyksen hallituksen koulutusleikkauksiin. Sydänmaa on siviiliammatiltaan opettaja.

– Hallituksen leikkauspolitiikka huolestuttaa, sillä leikkaukset sattuvat eniten niihin, jotka ovat jo nyt yhteiskunnassamme kaikkein heikoimmilla. Etenkin leikkaukset koulutuksesta ja varhaiskasvatuksesta säästäminen on äärimmäisen lyhytnäköistä politiikkaa, jota vastaan on taisteltava. Olen iloinen, että subjektiivinen päivähoito-oikeus ja ryhmäkoot turvattiin Helsingissä, sanoo Sydänmaa vihreiden valtuustoryhmän tiedotteessa.

Sydänmaa on jo toinen kokoomusvaltuutettu, joka on loikannut vihreiden valtuustoryhmään vuoden aikana. Jarmo Nieminen siirtyi kokoomuksesta vihreisiin viime syksynä.

Loikkauksen myötä valtuustoryhmien voimasuhteet horjuvat vain hieman. Vihreällä valtuustoryhmällä on tämän jälkeen 19 kaupunginvaltuutettua ja kokoomuksella 21.