Sähköyhtiö ei odottele oikeuden päätöstä – otti paperilaskutuslisän käyttöön

Porilainen sähköyhtiö yllätti asiakkaansa loppuvuoden aikana ottamalla käyttöön paperilaskutuslisän. Yllättävän päätöksestä tekee se, että lisän laillisuudesta odotetaan vielä ratkaisua korkeimmalta oikeudelta. Sähköyhtiö haluaa siitä huolimatta toimia nyt ja kannustaa asiakkaitaan siirtymään sähköiseen laskutukseen.

Kotimaa
paperilasku
Päivi Meritähti / Yle

Pori Energia alkoi periä laskutuslisää paperilaskuista viime vuoden lopussa. Yleisesti närkästystä herättävän laskutuslisän käytöstä on väännetty kättä Suomessa jo pitkään. Korkein oikeus antaa lähiaikoina ratkaisunsa siitä, saako laskutuslisää periä puhelinlaskujen paperilaskuista. Päätös koskee odotettavasti myös muiden alojen laskuja.

Pori Energian toimitusjohtaja Matti Rintanen kertoo, että yhtiö ei halunnut jäädä odottelemaan päätöstä.

– Viranomaisten päätökset ja niistä tehtävät valitukset vievät aikaa. Päätösten odottaminen ei ole perusteltua, jos saavutettavissa on kustannussäästöä.

Hinnanalennuksesta laskutuslisään

Säästön käsite on suhteellinen. Matti Rintanen kertoo, että paperilaskuilla ei pyritä keräämään lisää rahaa.

– Alensimme sähkön hinnoittelua ja monelle tuli juuri paperilaskutuslisän suuruinen alennus maksuihin. Kokonaissumma säilyikin erityisesti määräaikaisissa sopimuksissa pääosin ennallaan.

Sähköinen laskuttaminen on halvempaa sekä asiakkaalle että yhtiölle. Siksi Pori Energia on päättänyt ohjata asiakkaita siihen suuntaan.