1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhakijat

Turvapaikanhakijoiden vaatekeräys hyytyi pakkaseen

Rovaniemen vastaanottokeskuksen vaatekeräys sujui todella vaisusti. Vastaanottokeskus toivoi ihmisten tuovan lämpimiä vaatteita ja talvisia harrastusvälineitä Suomen Punaisen Ristin toimistolle, mutta aamupäivän pakkasissa paikalla kävi vain kaksi lahjoittajaa.

turvapaikanhakijat
Vapaaehtoisia työntekijöitä SPR:n toimistolla
SPR:n toimistolla oli paikalla paljon lajittelijoita, mutta lajiteltavia vaatteita tai talviurheiluvälineitä tuli hyvin vähän ainakin päivän alkupuolella.Antti Mikkola / Yle

Rovaniemen vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijat tarvitsevat lämpimiä vaatteita ja talvisia harrastusvälineitä, sanoo Punaisen Ristin Lapin-piirin toiminnanjohtaja Sirkka-Liisa Oinaala.

– Erityisesti miesten talvivaatteita tietenkin tarvitaan tällä hetkellä, kun pakkaset on aikamoiset, tänä aamunakin miinus 30 astetta, eli miesten talvivaatteita ensisijaisesti. Ja sitten jonkin verran talvisia liikuntavälineitä tietenkin tarvitaan, suksia ja luistimia ja pulkkaa ja semmosta.

Keskiviikon kovat pakkaset lienevät pitäneet ihmiset poissa, arvioi Oinaala.

– Tosi vähän on ihmisiä käynyt ainakin toistaiseksi. Toivottavasti iltapäivällä, kun ihmiset pääsee töistä, niin tulee vähän enemmän sitten kävijöitä ja tuovat vaatteita.

Jatkosta ei ole tietoa

Rovaniemen vastaanottokeskus pyysi SPR:ää auttamaan keräyksen käytännön järjestelyissä kahtena päivänä, mutta niistä vain yksi toteutui. Toistaiseksi ei ole tiedossa, että vaatekeräyspäivälle olisi tulossa jatkoa.

– No jos tuntuu, että ihmiset soittelee ja ilmoittaa, että he haluaisivat tuoda vaatteita, niin me pyydetään sitten järjestämään semmonen päivä, että he voivat tuoda. Ja ihan pieniä määriä me voidaan ottaa tänne SPR:n piiritoimistoonkin vastaan suoraan, mutta ei mitään isoja määriä kerralla.

Lue seuraavaksi