Ministeriön poliisiosasto torjuu Halla-ahon ehdotuksen kaasusumuttimista: "Tilanne on viranomaisten hallussa"

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) on ehdottanut, että kaasusumuttimien hankintaa helpotettaisiin lieventämällä niiden lupakäytäntöä. Halla-ahon mielestä turvallisuustilanne on Suomessa muuttunut, eikä poliisi pysty takaamaan kaikkien ihmisten turvallisuutta kadulla.

Kotimaa
Sisäministeriön poliisiosaston osastopäällikkö Kauko Aaltomaa.
Sisäministeriön poliisiosaston osastopäällikkö Kauko Aaltomaa.Yle

Sisäministeriön poliisiosaston osastopäällikkö Kauko Aaltomaa ei innostu europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon (ps.) ehdotuksesta lieventää kaasusumuttimien lupakäytäntöä.

– Meidän lähtökohta on se, että tilanne on viranomaisten hallussa, joten näissä oloissa ei ole tarvetta lähteä tällaiseen lainsäädäntömuutokseen, Aaltomaa sanoo.

Hän korostaa olevan tärkeää, että viranomaiset vastaavat yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta Suomessa.

– Se on meidän toiminnan lähtökohta ja sen pitää olla myös jatkossa. Muuten joudumme tilanteisiin, jotka eivät ole enää järjestelmällisen viranomaistoiminnan käsissä ja hallussa, Aaltomaa jatkaa.

Hänen mukaansa sisäministeriössä ei ole vireillä sellaisia hankkeita, jotka olisivat muuttamassa kaasusumuttimien lupakäytäntöihin liittyvää säädäntöä.

Halla-aho ehdotti aiemmin tänään keskiviikkona, että kaasusumuttimien hankintaa helpotettaisiin. Halla-ahon mielestä turvallisuustilanne on Suomessa muuttunut, eikä poliisi pysty takaamaan kaikkien ihmisten turvallisuutta kadulla.

Halla-aho nosti esimerkiksi uudenvuoden yön tapahtumat Helsingissä. Poliisi on tiedottanut saaneensa uudenvuoden yöltä 15 ilmoitusta seksuaalirikoksista, mikä on enemmän kuin koskaan ennen yhden vuorokauden aikana.