Koe uusi yle.fi

Espoo sai purkuluvan vuosia tyhjillään olleelle "rumilukselle"

Helsingin hallinto-oikeus antoi purkuluvan Espoon vanhalle kaupungintalolle. Uudenmaan Ely-keskus olisi halunnut suojella rakennuksen betonirakentamisen helmenä.

Kotimaa
Espoon kaupungintalo talvella.
Espoon kaupungintalo.Yle

Vuosien vääntö Espoon keskuksessa sijaitsevasta, vuonna 1971 valmistuneesta kaupungintalosta on päättymässä. Kaupungintalon saa Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen mukaan purkaa – mutta päätöksestä voi vielä valittaa.

Hallinto-oikeus hylkäsi Uudenmaan Ely-keskuksen valituksen, jossa se vaati kaupungintalon suojelemista kulttuurihistoriallisesti ja arkkitehtonisesti arvokkaana rakennuksena.

Espoon keskuksessa sijaitsevan, vuonna 1971 valmistuneen kaupungintalon kohtalosta on kiistelty vuosia. Kaupunginvaltuusto on tehnyt useita rakennusta koskevia päätöksiä. Viime marraskuussa valtuusto hyväksyi asemakaavan, jonka mukaan kaupungintalo voidaan joko purkaa tai säilyttää. Asemakaava perustuu kaavoituksen aikana tehtyihin kulttuurihistoriallisiin, kaupunkikuvallisiin ja toiminnallisiin selvityksiin. Vuonna 2010 valtuusto päätti kaupungintalon purkamisesta.

Ely-keskuksella on kuukausi aikaa hakea jatkovalituslupaa päätökseen korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Länsiväylä. (siirryt toiseen palveluun)