Hyppää sisältöön

Levykauppa Äx muuttaa Kuopiossa

Suureksi levykauppaketjuksi kasvanut kuopiolainen Levykauppa Äx muuttaa Kuopion myymälänsä suurempiin tiloihin. Samaan yhteyteen tulee yrityksen keskusvarasto.

Kuva: YLE / Mika Moksu

Levykauppa Äx muuttaa Kuopion keskustassa uusiin tiloihin. Muutolla myymälän yhteyteen saadaan yrityksen koko keskusvarasto, joka on auki samaan aikaan kuin myymälä. Samalla syntyy jopa maan suurin levykauppa, jossa koko keskusvaraston valikoima on tarjolla myymälästä.

Levykauppa Äxän keskusvarastossa on kymmeniä tuhansia cd- ja vinyylilevyjä sekä muita tuotteita kuten t-paitoja. Keskusvarasto on sijainnut tähänkin saakka Kuopiossa, mutta erillään Tulliportinkadulla sijaitsevasta myymälästä.

Uusi liiketila ja varasto löytyivät saman kadun toiselta puolelta entisen Seppälän tiloista. Nykyisessä myymälässä tilaa on noin 70 neliötä. Uudessa myymälässä pinta-alaa on 100 neliön verran.

Tilan lisäyksen myötä Levykauppa Äx ryhtyy järjestämään akustisia ilmaiskeikkoja. Niille pyydetään yleensä kaupungissa tai lähialueella keikalla olevia artisteja, jotka ovat levynjulkaisukiertueella. Ensimmäiselle ilmaiskeikalle on tulossa Juha Tapio, joka on tulossa keikalle Varkauteen ja Tahkolle.

Yhtiö järjestelee myymälöitään uusiksi myös Helsingissä, jossa suljetaan kaksi pienehköä myymälää ja tilalle avataan yksi isompi myymälä. Syynä on vinyylilevyjen myynnin kova kasvu. Helsingin uudesta, 150-neliöisestä myymälästä 100 neliötä varataan vinyylilevyille. Levykauppa Äxällä on Suomessa yhdeksän myymälää.