Niskavuoren naiset käynnistävät Kemin kaupunginteatterin kevään

Kemin kaupunginteatterin kevään ensimmäinen ensi-ilta tuo näyttämölle kotimaisen klassikon, Niskavuoren naiset. Hella Wuolijoen 1930-luvulla kirjoittaman näytelmän teemat ovat kestäneet aikaa. Kemissä uskotaankin, että Ilonan ja Aarnen rakkaustarinan aikaansaama draama vetoaa katsojiin edelleen.

näytelmät
Niskavuoren naiset Kemin kaupunginteatterissa.
Juho Tuovila / Yle

Ohjaaja Riku Innamaa kertoo, että Niskavuoren naiset -näytelmän uusimmassa versiossa käytetään nykyaikaisen teatterin keinoja. Näytelmässä näkyy myös 30-luvun Suomi, sillä esitystä ei ole lähdetty modernisoimaan liikoja.

– Se on ennen kaikkea draama, jossa on voimakasta ihmiskuvausta. Siinä on hienoja tilanteita ja voimakasta vääntöä. Jälleen kerran näemme, että minkä takia Niskavuoren naiset on niin rakastettu näytelmä Suomessa, Innamaa selventää.

Rakkautta ja draamaa

Näytelmässä ison kantatilan poika Aarne Niskavuori rakastuu kylän kansakouluun saapuvaan uuteen opettajaan Ilonaan. Asia ei pysy tiiviissä kyläyhteisössä salassa ja soppa on valmis.

Niskavuoren elämänmenon vakaus on vaakalaudalla ja Niskavuoren vanha emäntä Loviisa tekee kaikkensa, jotta elämänmeno säilyisi Niskavuoressa ennallaan.

Niskavuoren naiset on ensi-illassa Kemin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä keskiviikkona 27.1.2016.