1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Golftreenauksen huipputeknologiaa Seinäjoelle

Etelä-Pohjanmaan Golf on hankkinut viimeisintä teknologiaa olevan lyöntianalysaattorilaitteen Seinäjoelle. Laite on seuran mukaan ensimmäinen Suomessa. Laitteella saadaan hyvin tarkkaa tietoa mailan ja pallon lentoradasta. Simulaattorilla voi pelata myös virtuaalista golfia erilaisilla radoilla.

Sari Poola etenee virtuaalisella golfkentällä. Kuva: Olli Koski/Yle

Etelä-Pohjanmaalla golfaajat ovat hankkineet käyttöönsä viimeisintä huutoa olevan lyöntianalysaattorilaitteen. Trackman 4 -simulaattorilla niin edistyneet pelaajat kuin harrastajatkin pääsevät harjoittelemaan talvikaudella lyöntejä. Lisäksi simulaattorilla voi pelata golfia erilaisilla radoilla virtuaalisesti.

– Tällä voi kehittää omaa peliä talvella, kun golfkentälle ei ole asiaa. Järjestelmä pystyy myös tarkasti mittaamana mailan ja pallon lentoradan. Tällä saa todella paljon tietoa omista lyönneistä kehittyäkseen, kertoo Etelä-Pohjanmaan Golfin kapteeni Kari Rytkönen.

Uusi laitteisto on Suomen ensimmäisiä, seuran mukaan ensimmäinen. Hintaa uudella analysaattorilla on noin 35 000 euroa. Tämän lisäksi simulaattorin sijoituspaikan eli lyöntihallin eteen on tehty seurassa valtavasti talkootyötä.

Juha-Pekka Soini kokeilemassa uutta simulaattoria. Kuva: Olli Koski/Yle

Ensimmäiset lyöjät innostuivat

Ensimmäiseksi käyttäjäksi päässyt Sari Poola on varsin innostunut uudesta laitteesta heti ensimmäisten lyöntien jälkeen.

– Tällä on kiva pelata ja näköjään laitteella saa tietoa omasta suorituksesta. Normaalisti en pelaa talvella ollenkaan, mutta nyt tähän kyllä tuli uusi innostus, toteaa Poola hymyillen.

Ensimmäisten lyöjien joukossa on myös Etelä-Pohjanmaan Golfin puheenjohtaja Juha-Pekka Soini. Hänen mukaansa seura harkitsi simulaattorin hankintaa kaksi vuotta. Puheenjohtaja uskoo, että laitteelle on yli 1400 jäsenen seurassa runsaasti käyttöä.

– Yksi tärkeä syy, miksi seura halusi panostaa simulaattoriin oli se, että meillä on hyviä junioreita, jotka voivat nyt käydä kokeilemassa kuinka pallo käyttäytyy. Heistä sitten toivottavasti kasvaa uusia huippupelaajia, sanoo Soini.