1. yle.fi
  2. Uutiset

Abban jäsenet esiintymislavalla ensi kertaa sitten 80-luvun

Abban jäsenet kokoontuivat yhtyeen musiikkia esittävän ravintolan avajaisiin. Suurista toiveista huolimatta Abba ei ole tekemässä uutta musiikkia.

Ulkomaat
Abban jäsen Björn Ulvaeus (oik.) yhdessä elämänkumppaninsa Lena Källersjön kanssa Tukholmassa 20. tammikuuta 2016.
Abban jäsen Björn Ulvaeus (oik.) yhdessä elämänkumppaninsa Lena Källersjön kanssa Tukholmassa 20. tammikuuta 2016.Anders Wiklund / TT / EPA

Tukholmassa koettiin eilen keskiviikkona harvinainen kulttuuritapahtuma, kun jättiyhtye Abban jäsenet kokoontuivat yhteen.

Maailmankuulut pop-tähdet Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson ja Björn Ulvaeus olivat saapuneet juhlistamaan uuden tapahtumaravintolan avajaisia. Mamma Mia The Party! -ravintolassa tarjotaan korkeatasoista ruokaa ja ohjelmistossa on Abban tuotantoon liittyvää musiikkia.

Tähdet nousivat hetkeksi myös esiintymislavalle, mitä ei ole tapahtunut sitten vuoden 1982. Siellä he eivät esittäneet yhteistä musiikkinumeroa, mutta tarkkasilmäiset ihmiset yleisössä havaitsivat myöhemmin ainakin Anni-Fridin ja Agnethan laulaneen yleisön mukana, kun salissa soitettiin tunnettuja Abba-hittejä, kuten mm. Kisses of Fire.

Vuonna 1982 hajonneen Abban jäsenet ovat viimeksi kokoontuneet yhteen 2008, jolloin Mamma Mia! -elokuva sai ensiesityksensä. Heitä ei nähty yhdessä edes Abba-museon avajaisissa.

Ruotsissa elää sitkeästi toive, että Abba palaisi vielä kerran yhteen musiikin muodossa. Ravintolan avajaisissa yhtyeen jäsenet kiersivät kohteliaasti asiaa koskevat utelut. Vain Björn Ulvaeus kiisti aikeen napakasti.

Abban nelikko ei kuitenkaan tunnu kaihtavan toisiaan. He viihtyivät myös avajaisissa.

– Minusta tämä oli fantastista. Tuli aivan nostalginen olo, tunnusti Agnetha Aftonbladet-lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi