1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Raju työpaikkailmoitus vei sote-kyydit taksiyrittäjältä – "Orgaanista biojätettä kuljetetaan paikasta toiseen"

Pirkkalalaisen taksiyrittäjän kyseenalainen työpaikkailmoitus on vienyt yritykseltä mm. sote-kuljetukset. Yrittäjä haki uutta kuljettajaa, ja vertasi ilmoituksessa sote-kyytejä orgaanisen biojätteen kuljettamiseen.

Kuva: Petra Ketonen / Yle

Epäonnistuneet tempaukset ovat vieneet pirkkalalaisen taksiyrittäjän uran katkolle. Viimeinen pisara oli TE-keskuksen työnhakusivuilla julkaistu, karkeaa huumoria sisältänyt ilmoitus, jossa yrittäjä vertasi asiakkaita paskaan. Ilmoituksessa kerrottiin muun muassa ulosteiden siivouksesta ja alleen laskevista asiakkaista.

Työpaikkailmoitus närkästytti isoa joukkoa sote-kyytiläisiä ja muita asiakkaita. Ilmoitusta jouduttiin muokkaamaan pian uudelleen mol.fi -sivuilla. Myös Tampereen Aluetaksi on puuttunut yrittäjän toimintaan, kertoo Aluetaksin toimitusjohtaja Ismo Lehtinen.

– Miehellä on varoituksia on jo ennestään, aikaisemmista tempauksista. Jossain kohtaa se raja on vedettävä.

Ismo Lehtisen mukaan kyseiseen yritykseen ei välitetä enää muun muassa vanhusten ja vammaisten sote-ajoja.

– Sote-kyydit ja aikatilaukset ovat pois häneltä. Samoin suorataksitilaukset ja Valopilkku -tilaukset eli kaikki mahdollinen, johon voimme vaikuttaa meillä käytössä olevan laatupykälän mukaan. Normaaleja tilauksia me joudumme toistaiseksi välittämään hänelle.

Tampereen Aluetaksi harkitsee myös muita sanktioita. Toimitusjohtajan mukaan Aluetaksin hallitus pohtii tilannetta helmikuun alkupuolella.

Yrittäjän omalaatuisia tempauksia

Taksiyrittäjä on kohahduttanut kansaa aiemminkin. Lokakuussa mies otti kantaa maahanmuuttajakysymykseen. Yrittäjä kiinnitti taksinsa kylkeen kyltin ”menkää kotiin, jos ruoka ei kelpaa”. Taksiyrittäjä julkaisi Facebook -sivullaan kuvan autosta, kyltistä ja itsestään keskisormi pystyssä. Tempaus poiki varoituksen.

Lapasesta lähti myös FB-pila huumekassista. Mustassa kassissa oli huumepaketin näköiseksi pakattua jauhoa ja pieni määrä rahaa. Taksiin "unohdetun" kassin jotkut jopa tunnistuvat omakseen.

Yle ei ole tavoittanut taksiyrittäjää haastatteluun.