yle.fi-etusivu

Ahlstrom myy Karhulan ja Mikkelin tehtaat amerikkalaisyhtiölle

Myytävillä tehtailla työskentelee 260 ihmistä. Ahlstromin mukaan se haluaa kaupalla vahvistaa tasettaan ja keskittyä muihin liiketoimintoihin. Kaupan arvo on noin 73 miljoonaa euroa.

talous
Ahlstromin tehdas Kotkan Karhulassa
Olli Törönen / Yle

Lasikuitutuotteita valmistava Ahlstrom myy Karhulan ja Mikkelin tehtaansa yhdysvaltalaiselle Owens Corningille. Myytävä liiketoimintayksikkö on Building & Wind, joka valmistaa lasihuopaa pääasiassa lattiaratkaisuihin sekä lasikuidusta erikoislujitteita tuulivoimaloiden siipilapoihin. Yksikön liikevaihto toissavuonna oli noin 77 miljoonaa euroa.

Tehtaat Karhulassa, Mikkelissä sekä Venäjän Tverissä työllistävät yhteensä noin 260 henkilöä. Ahlstromin mukaan alustava kauppahinta on 73 miljoonaa euroa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden alkupuolella, jos se saa kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

– Järjestelyllä vahvistamme tasettamme ja voimme keskittyä tehokkaammin muiden liiketoimintojemme kehittämiseen sekä hakemaan kasvua strategiamme mukaisesti, sanoo Ahlstromin toimitusjohtaja Marco Levi yhtiön tiedotteessa.

Owens Corning valmistaa eristeitä, kattoja sekä lasikuitutuotteita. Yhtiö työllistää noin 15 000 ihmistä 26 eri maassa. Yhtiön mukaan sen liikevaihto vuonna 2014 oli 5,3 miljardia dollaria. Owens Corningin osake on noteerattu New Yorkin pörssissä, ja sen pääkonttori sijaitsee Toledossa Ohion osavaltiossa.