1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuolonkolarien määrä kasvoi toissa vuodesta

Asiasta kertoo Liikennevakuutuskeskus. Kevyessä liikenteessä heikoimmassa asemassa ovat lapset ja vanhukset, keskus toteaa tiedotteessaan.

Kotimaan uutiset
Kolaroitu auto.
Mika Kanerva

Kuolonkolarien määrä kasvoi viime vuonna toissa vuodesta, tiedottaa Liikennevakuutuskeskus. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnat tutkivat viime vuonna 256:ta kuolemaan johtanutta onnettomuutta, mikä on noin 16 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014.

Onnettomuuksissa kuoli 278 ihmistä, käy ilmi onnettomuuksista tehdystä ennakkoraportista. Toissa vuonna onnettomuuksissa sai surmansa 242 ihmistä.

Kuolleista poikkeuksellisen moni oli nuori, Liikennevakuutuskeskus toteaa tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun). Niissä kuljettajissa, jotka aiheuttivat onnettomuuden, oli 21–24-vuotiaita eniten viiteen vuoteen.

Kevyessä liikenteessä selvästi heikoimmassa asemassa ovat lapset ja vanhukset, tiedotteessa kerrotaan.

Kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien määrän kasvua selittää se, että toissa vuosi oli liikenneturvallisuuskehityksen osalta poikkeuksellisen hyvä.

– Vuonna 2014 turvavyötä käyttämättömien ja alkoholin vaikutuksen alaisena ajaneiden kuljettajien osuus oli pienin kahteenkymmeneen vuoteen, sanoo yhteyspäällikkö Tapio Koisaari Liikennevakuutuskeskuksesta tiedotteessa.

Lue seuraavaksi