1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kouvolan seudun ammattiopisto

Ammattiopisto aloittaa yt-neuvottelut Kouvolassa

Ammatillisen koulutuksen rahoitus ajaa oppilaitoksia tiukille. Viime vuosina tappiota tahkonnut Kouvolan seudun ammattiopisto aloittaa yt-neuvottelut. Ensimmäisessä vaiheessa neuvotellaan Anjalan luonnonvarayksikön uudistuksista.

Kouvolan seudun ammattiopisto
miehet korjaavat traktorin moottoria anjalan maatalousoppilaitoksessa
Yle / Petri Niemi

Kouvolan seudun ammattiopistossa aloitetaan yt-neuvottelut. Lasten ja nuorten lautakunta päätti asiasta keskiviikkona.

Opiston toiminta on ollut alijäämäistä viime vuodet, ja alijäämää on kertynyt vuodesta 2009 lähtien yli viisi miljoonaa euroa.

Säästötarve koko ammattiopistossa on noin 50 henkilötyövuotta vuoteen 2018 mennessä, mikäli säästöt tehtäisiin pelkästään henkilöstömenoista. Samanaikaisesti säästöjä etsitään kuitenkin myös tiloista. KSAO pyrkii vähentämään käytössä olevia tilojaan 40 prosentilla edellisvuoden tasosta.

Yt-neuvottelut aiotaan käydä kahdessa vaiheessa, ensin Anjalan luonnonvarayksikössä ja mahdollisesti sen jälkeen koko ammattiopistossa.

Kaupunki päätti joulukuussa, että KSAO:n maatalousalan koulutus Anjalassa jatkuu, ja että toimintaa kehitetään. Anjalassa tehtiin syksyllä maatalouskoulutuksen lakkauttamiseen liittyen selvitys siitä, miten koulutuksen kannattavuutta voitaisiin parantaa. Tämä selvitys otetaan nyt yt-neuvotteluiden lähtökohdaksi.

Lue seuraavaksi