1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntapolitiikka

Polvijärven kunnanjohtajan valinnasta tehdyt valitukset nurin oikeudessa

Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt kaikki Polvijärven kunnanjohtajan valinnasta tehdyt valitukset. Oikeus katsoo, että valinta oli valmisteltu huolella, eikä valintaan liittynyt esiin nostettua ikäsyrjintää. Kunnanjohtajana jatkaa virkaan valittu Annu Ahonen.

kuntapolitiikka
Annu Ahonen
Pohjois-Karjalan ely-keskus

Polvijärven kunnanjohtajan valinnasta tehdyt valitukset menivät nurin Itä-Suomen hallinto-oikeudessa. Oikeus hylkäsi valitukset, joiden takana oli yhdeksän polvijärveläistä.

Valituksissa vedottiin muun muassa siihen, että asia oli huonosti valmisteltu, eikä valittu Annu Ahonen täytä viran kelpoisuusvaatimuksia. Esille nostettiin myös se, että valinnassa syrjäytettiin niin ikään virkaa hakenut kunnan hallintojohtaja Helena Kaasinen korkeamman iän vuoksi.

Itä-Suomen hallinto-oikeus ei havainnut valinnassa ikäsyrjintää. Oikeus piti kunnanjohtajan valintaa hyvin valmisteltuna, ja Ahosen koulutusta ja ominaisuuksia tehtävään sopivina.

Annu Ahonen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri, ja hän on toiminut yritysasiantuntijana ELY-keskuksella. Ahonen on hoitanut Polvijärven kunnanjohtajan virkaa huhtikuusta 2015 lähtien. Virka täytettiin toistaiseksi voimassa olevana.

Lue seuraavaksi