Sebastian Tynkkynen otettiin takaisin puolueeseen – varapuheenjohtajuus meni

Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on otettu takaisin puolueen jäseneksi. Hän luopuu samalla perussuomalaisten varapuheenjohtajuudesta. Tynkkysen mukaan hän tulee nyt "älyttömän hyvin toimeen" puolueen puheenjohtajan Timo Soinin kanssa.

politiikka
Sebastian Tynkkynen
Sebastian TynkkynenJussi Nukari / Lehtikuva

Lokakuussa perussuomalaisista erotettu Sebastian Tynkkynen, 26, palaa takaisin puolueeseen. Perussuomalaisten puoluehallitus päätti asiasta tänään torstaina.

– Sopu on saavutettu. Minua pyydettiin palaamaan puolueeseen, Tynkkynen kommentoi illalla Yle Uutisille.

Perussuomalaisten jäseneksi palaava Tynkkynen luopuu samalla puolueen varapuheenjohtajuudesta. Hän nousi perussuomalaisten 3. varapuheenjohtajaksi viime elokuussa.

– Toivon, että sitä myöten tämä tilanne rauhoittuu, Tynkkynen toteaa.

Hän ei vastaa suoraan kysymykseen, oliko varapuheenjohtajuudesta luopuminen paluun ehto.

– Meillä oli tässä aluksi hyvä keskustelu. Tehtiin kompromissiesitys ja siinä sitten pyydettiin puolueen jäseneksi. Luovuin sitten puoleen varapuheenjohtajuudesta.

Tynkkynen kertoo, että hänellä ja puolueen puheenjohtajalla Timo Soinilla on ollut koko ajan hyvä keskusteluyhteys siitä huolimatta, että Tynkkynen sai puolueesta lokakuussa potkut.

– Tulen Soinin kanssa kyllä älyttömän hyvin toimeen. Meillä on ollut hyviä keskusteluja ja sen suhteen ei ole minkään näköistä ongelmaa, Tynkkynen vakuuttaa.

Sebastian Tynkkynen erotettiin perussuomalaisista lokakuun lopulla. Erottamisesta päätti puoluehallitus.

Silloin Tynkkynen kuvaili potkujaan "Soinin giljotiiniksi" ja totesi, että kyseessä oli poliittinen ajojahti. Sebastian Tynkkynen joutui tulilinjalle perussuomalaisten johdon kanssa viime lokakuussa. Tuolloin hän vaati puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokousta siitä, voiko puolue jatkaa hallituksessa.

Sebastian Tynkkynen nousi perussuomalaisten 3. varapuheenjohtajaksi elokuussa.

Hänet tunnetaan myös Suomen Big Brother -tositelevisiosarjasta.

Tynkkyseen paluusta puolueeseen kertoi ensimmäisenä verkkolehti Suomen Uutiset (siirryt toiseen palveluun).