Belgian poliisi otti kiinni kaksi Pariisin terrori-iskuihin liittyvää epäiltyä

Miehet pidätettiin Molenbeekin lähiössä Brysselissä.

Ulkomaat
Belgialaisia turvallisuusjoukkoja kadulla Brysselissä.
Pariisin iskujen jälkeen Belgian turvallisuusviranomaiset ovat tehneet lukuisia terrorisminvastaisia operaatioita. Kuva Molenbeekista 22. marraskuuta 2015.Olivier Hoslet / EPA

Belgian poliisi on pidättänyt kaksi miestä epäiltynä yhteyksistä marraskuussa tehtyihin Pariisin terrori-iskuihin, kertoo Belgian liittovaltion syyttäjänvirasto.

Toinen miehistä on vuonna 1986 syntynyt Belgian kansalainen ja toinen vuonna 1981 syntynyt Marokon kansalainen. Poliisi otti heidät kiinni keskiviikkona ja torstaina tehtyjen kotietsintöjen yhteydessä Molenbeekin lähiössä Brysselissä.

– Molemmat pidätettiin, koska heillä on mahdollisesti yhteyksiä tapauksen eri epäiltyihin, syyttäjänvirasto sanoi.

Etsinnöissä ei löytynyt aseita tai räjähteitä. Uutistoimisto AFP:n mukaan viranomaiset vapauttivat toisen miehistä myöhemmin.

Belgian viranomaiset ovat aiemmin ottaneet kiinni kymmenen ihmistä epäiltynä osallisuudesta Pariisin iskuihin. Neljä epäiltyä on edelleen vapaalla jalalla.

Ranskan presidentti François Hollande on sanonut, että Pariisin iskut suunniteltiin Syyriassa ja organisoitiin Belgiassa. Terroristijärjestö Isisin on ilmoittanut tehneensä iskut.

Lähteet: AFP, Reuters