1. yle.fi
  2. Uutiset

Terroristit hyökkäsivät ravintolaan Mogadishussa – HS: Somalian presidentiksi pyrkivä suomalainen uskoo olleensa kohde

Uutistoimisto AP:n mukaan ainakin kolme ihmistä olisi kuollut hyökkäyksessä suosittuun rantaravintolaan.

Ulkomaat
Fadumo Dayib
Fadumo DayibYle

Asemiehet hyökkäsivät torstai-iltana suosittuun ravintolaan Liidon ranta-alueella Somalian pääkaupungissa Mogadishussa. Ravintolan edustalla tehdyn autopommi-iskun jälkeen hyökkääjät ovat vallanneet ravintolan ja mahdollisesti ottaneet panttivankeja.

Uutistoimisto AP kertoo poliisitietoihin perustuen, että ainakin kolme ihmistä olisi kuollut hyökkäyksessä. Somalian hallituksen sotilaat jatkavat taistelua asemiehiä vastaan.

Iskun tekijäksi on ilmoittautunut ääri-islamistinen al-Shabaab-järjestö, joka on sidoksissa terroristiverkosto al-Qaidaan.

"Al-Shabaab oli varmasti kuullut, että olen Mogadishussa"

Somalian presidentiksi pyrkivä suomalainen Fadumo Dayib kertoo Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että hän oli Liidon rannalla torstaina vain hieman ennen hyökkäystä.

Dayib sanoo Helsingin Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että hän uskoo olleensa iskun kohde.

– Kävimme rannalla ottamassa kuvia. Yksi seurueemme jäsen kysyi, menisimmekö vielä ravintolaan. Onneksi emme menneet vaan lähdimme suoraan autollemme, Dayib kertoo HS:lle.

– Al-Shabaab oli varmasti kuullut, että olen Mogadishussa. Kiertelin aiemmin kaupungilla, ja al-Shabaab olisi hyvin voinut seurata minua, Dayib jatkaa.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi