HS-gallup: SDP on nyt selvästi suosituin puolue

Keskustan ja perussuomalaisten kannatus putosi vuodenvaihteessa, kertoo Helsingin Sanomat.

politiikka
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne demareiden puoluehallituksen avoimessa kokouksessa Helsingissä torstaina 21. tammikuuta 2016.
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne demareiden puoluehallituksen avoimessa kokouksessa Helsingissä torstaina 21. tammikuuta.Markku Ulander / Lehtikuva

Oppositiopuolue SDP:n gallupjohto jatkaa kasvuaan, selviää Helsingin Sanomien uudesta kannatusmittauksesta (siirryt toiseen palveluun).

Perjantaina julkaistussa mittauksessa SDP:tä kannatti 22,8 prosenttia vastaajista. Se on 1,7 prosenttiyksikköä enemmän kuin kuukausi sitten julkaistussa HS-gallupissa.

Demarien etumatka toiseksi suosituimpaan puolueeseen eli pääministeripuolue keskustaan kasvoi jo noin kolmeen prosenttiyksikköön. Keskustan kannatus oli joulu–tammikuussa 19,7 prosenttia, eli 1,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin kuukausi sitten.

SDP oli suosituin puolue myös Ylen joulukuun mittauksessa, jossa SDP:tä kannatti 22,7 prosenttia ja keskustaa 21,4 prosenttia vastaajista.

Perussuomalaisten alamäki jatkui

Muista hallituspuolueista kokoomus piti HS-gallupissa asemansa 17,9 prosentin kannatuksellaan, mutta perussuomalaisten suosio tippui alle kymmeneen prosenttiin. Perussuomalaisia äänestäisi nyt 9,6 prosenttia vastaajista, eli 1,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin kuukausi aiemmin.

Kristillisdemokraatit nosti joulu–tammikuussa suosiotaan 0,7 prosenttiyksikköä 4,2 prosenttiin.

Vihreiden kannatus oli 11,1 prosenttia, vasemmistoliiton 7,9 prosenttia ja RKP:n 4,5 prosenttia.