Aktivistit pysäyttivät ydinvoimalan työmaaliikenteen Pyhäjoella – poliisi ottanut kiinni yhden henkilön

Fennovoima-Rosatomin vastaiset protestoijat ovat pysäyttäneet kahden kuorma-auton liikkumisen Pyhäjoella Hanhikivenniemen ydinvoimalatyömaan lähistöllä perjantaiaamuna. Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön, joka häiritsi liikennettä.

Fennovoima
Työkoneita Fennovoiman ydinvoimatyömaalla Pyhäjoen Hanhikivenniemessä
Antti Pylväs / Yle

Fennovoima-Rosatomin vastaiset protestoijat kertovat perjantaina nettisivullaan, että he ovat pysäyttäneet keskellä tietä sorarekan ja sekä yksityisen yrityksen nostoauton.

Yle Oulun saamien tietojen mukaan aktivistit ovat kiivenneet myös autojen päälle. Tämä kerrotaan myös heidän nettisivullaan.

Protestoijien nettisivulla sanotaan, ettei yksityisyritys tule suoriutumaan päivän työtoimistaan, sillä kalusto on vähälukuista, mutta sorarekat saattavat löytää jäiden avustamana kiertotien.

Aktivistit pysäyttivät liikenteen noin kello 9.30. Poliisi saapui paikalle noin kello 10.

Yksi otettu kiinni liikenteen häiritsemisen takia

Ylikomisario Arto Autio Oulun poliisilaitokselta kertoo, että Pyhäjoen Hanhikivenniemellä on neljä aktivistia. He protestoivat työmaa-alueen ulkopuolella häiritsemällä työmaaliikennettä.

Kaksi henkilöä on Aution mukaan kiivennyt kaivinkoneen päälle. Lisäksi protestoijat vaikeuttavat liikennettä työmaa-alueelle johtavalla yhdystiellä.

– Toinen liikennettä häirinnyt on otettu kiinni. Poliisi selvittää parhaillaan, mihin rikokseen hän on syyllistynyt, Arto Autio kertoo.

Alkuperäistä uutista täydennetty ylikomisario Arto Aution kommentilla kello 10.39.

Korjaus klo 17.30. Tekstiä muutettu poliisin tarkentamien tietojen perusteella. Aktivistit eivät häirinneet 8-tien liikennettä, kuten artikkelissa aiemmin kerrottiin.