Kittilän kunnallispolitiikassa taas uusi sotku

Kittilän kunnanhallituksen jo tarkastettu pöytäkirja on korvattu uudella. Kittilän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Inkeri Yritys on jättänyt kunnanhallitukselle kysymyksen siitä, miksi 12. päivä tammikuuta pidetyn kokouksen pöytäkirja on tuhottu tarkastamisen jälkeen ja korvattu uudella.

Kotimaa
Kittilä valtuustosali ennen kokousta
Kittilän valtuustosaliPerttu Ruokangas / Yle

Kittilän kunnanhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan jo kokouksessaan 12. tammikuuta, mutta seuraavana päivänä se korvattiin uudella.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Inkeri Yritys (vas.) on lähettänyt kunnanhallitukselle kysymyksen "Miksi 12.1.2016 kunnanhallituksen tarkastettu ja allekirjoitettu pöytäkirja on tuhottu? Miksi pöytäkirja on uudelleen tarkastettu ja allekirjoitettu 13.1.2016".

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun).

Kurula: Pöytäkirjasta korjattiin vain muutoksenhakuohjeita

Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurula (kesk.) sanoo, että kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjassa jouduttiin korjaamaan viimeistä sivua ja kansilehteä, mutta sen muuta asiasisältöä ei ole muutettu eikä tuhottu.

Kurulan mukaan kokouksen alkuperäisessä pöytäkirjassa oli virhe muutoksenhakuohjeissa, ja se korjattiin 13. tammikuuta allekirjoitetussa pöytäkirjassa. Lisäksi muuttui päivämäärä pöytäkirjan kansilehdessä, mutta muutoin pöytäkirja on sama kuin 12. tammikuuta allekirjoitettu pöytäkirja, Kurula sanoo.

Muutettu 15.31: Lisätty Timo Kurulan kommentti