1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pahoinpidellyn perheenäidin putkareissusta poliisin sisäinen tutkinta

Lounais-Suomen poliisilaitos joutuu arvioimaan, ovatko tamperelaiset kollegat toimineet oikein kuljettaessaan tajuttomaksi hakatun naisen putkaan tammikuun alussa. Poliisin tutkintailmoitus kirjattiin perjantaina.

Kotimaan uutiset
Poliisiauton logo.
Olli Koski / Yle

Tampereen Hämeenkadun varrella tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna sattuneen pahoinpitelyn tutkinta laajenee. Väkivallanteon lisäksi tutkitaan myös poliisin toimien asianmukaisuutta alkutilanteessa.

Poliisi epäilee, että 46-vuotias nainen joutui törkeän pahoinpitelyn kohteeksi bussipysäkillä Tampereen keskustassa.

Nainen kertoi poliisille teon tapahtuneen puolen yön aikaan. Poliisipartio tapasi naisen kello 3.20 noin 400 metrin päästä tapahtumapaikasta. Hänet toimitettiin tuolloin yöksi poliisin suojiin. Poliisipartiolle nainen ei tuolloin kertonut pahoinpitelystä, vaan käyttäytyi aggressiivisesti.

Ilmoitus epäillystä pahoinpitelystä jätettiin poliisille seuraavana keskiviikkona eli loppiaisena.

Kolme nuorta miestä asialla

Ilmoituksen saatuaan poliisi kävi puhuttamassa naista sairaalassa. Naisen kertoman mukaan hänen luokseen oli tullut kolme nuorta miestä kysymään tupakkaa. Kysyjä oli hermostunut tilanteessa ja lyönyt naista nyrkillä. Kaksi muuta nuorta oli tönäissyt naisen bussipysäkin seinää vasten.

Tekijät olivat nuoria noin 20-vuotiaita kantasuomalaisia miehiä. Yllään miehillä oli "hopparimalliset" vaatteet.

Aivo- ja kallovammoista kärsivää naista ei ole vielä pystytty kuulustelemaan. Poliisi kertoo selvittäneensä asiaa muun muassa käymällä läpi tapahtuma-alueen valvontakameratallenteita ja pyrkimällä tarkentamaan tekoaikaa ja -paikkaa sekä tapahtumaolosuhteita.

Tapahtuneen tultua julkisuuteen on herännyt kysymys siitä, toimiko poliisi tilanteessa oikein. Siksi poliisi on käynnistänyt pahoinpitelytutkinnan lisäksi selvityksen siitä, onko poliisipartio toiminut asianmukaisesti. Tältä osin asiasta on kirjattu ilmoitus, jota tutkii Lounais-Suomen poliisilaitos. Asialle määrätään myös tutkinnanjohtaja.

Lue seuraavaksi