1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tutkinta Suomenlahden alueloukkauksesta valmis – helikopterin kansallisuus jäi mysteeriksi

Rajavartiolaitos olettaa Suomen alueella käyneen ilma-aluksen olleen helikopteri. Tapaus luokitellaan alueloukkaukseksi, josta ei kuitenkaan voida nostaa syytettä ketään vastaan.

Kotimaan uutiset
Haapasaari
Yle Uutisgrafiikka

Rajavartiolaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan joulukuussa Haapasaaren itäpuolella tapahtuneesta alueloukkauksesta. Tutkinnan perusteella kohdetta ei voida tunnistaa, mutta sen oletetaan olevan helikopteri jonka kansallisuutta ei voida varmistaa.

Rajavartiolaitoksen mukaan kohteesta ei saatu näkö- tai kuulohavaintoja. Kohde liikkui ulkomerellä ja näkyvyysolosuhteet olivat heikot. Alus oli Suomen ilmatilassa noin yhdeksän kilometrin syvyydessä kuuden minuutin ajan joulukuun 10. päivänä.

Suomen ilmavoimat huomautti alusta radioteitse ylitystilanteessa kaksi kertaa, jonka jälkeen se poistui Suomen alueelta. Vieras alus ei vastannut radiokutsuihin.

Suomen ja Venäjän rajavaltuutetut ovat käsitelleet tapausta, mutta se ei tuonut uutta tietoa. Tapaus luokitellaan alueloukkaukseksi, josta ei kuitenkaan voida nostaa syytettä ketään vastaan.

Lue seuraavaksi