Bomban suuri matkailukauppa tehtiin hymyssä suin ja herkin tuntein

Bomban matkailukeskuksen kauppa on otettu Nurmeksessa vastaan hyvillä mielin. Niin kaupan osapuolet kuin kaupunkikin ovat tyytyväisiä, että toiminta ja jatkuu ja työpaikat säilyvät. Bomban omistava Jukolan Osuuskauppa ja ostaja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa julkistivat kaupan perjantaina.

Nurmes
Toimitusjohtaja Raija Rantanen (Jukolan Osuuskauppa), toimitusjohtaja Juha Kivelä PKO ja Jukolan hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Timonen.
Tyytyväiset kaupan osapuolet Nurmeksessa. Toimitusjohtaja Raija Rantanen (Jukolan Osuuskauppa), toimitusjohtaja Juha Kivelä (PKO) ja Jukolan hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Timonen.Marja-Liisa Kämppi / Yle

Nurmeksen Break Sokos Hotel Bomban matkailukohteen kauppa on saanut myönteisen vastaanoton. Perjantaina julkistetun kaupan myötä Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle siirtyy Jukolan Osuuskaupalta alueen kiinteistöt ja kylpylähotelli. Samalla PKO vuokraa 11 hehtaarin tontin Pielisen rannalta Jukolan Osuuskaupalta.

Bomba siirtyy PKO:n omistukseen 1.2.2016. ja alueen toiminta jatkuu keskeytyksettä nykyisillä työntekijöillä.

PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä liikuttui työntekijöiden reaktiosta kaupan julkistamistilaisuudessa.

– Siinä vaiheessa, kun henkilökunta räjähti aplodeihin kuultuaan ilmoituksesta, niin tuli isolle miehelle pala kurkkuun. En ole tällaista vastaanottoa ennen kyllä kokenut, myhäilee Kivelä.

Kivelän mukaan toimintaa ei ole vielä tarkemmin suunniteltu, eikä myöskään kylpylän mahdollista saneerausta.

Nurmeksen kaupunki mielissään kaupasta

Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi on myös tyytyväinen tehtyyn kauppaan.

Siinä vaiheessa, kun henkilökunta räjähti aplodeihin kuultuaan ilmoituksesta, niin tuli isolle miehelle pala kurkkuun.

Juha Kivelä

– Se on hyvä uutinen Pielisen Karjalan matkailun ja Nurmeksen kannalta. Kysymys on 25 välittömästä työpaikasta, mutta matkailualalla kerrannaisvaikutukset on isoja esimerkiksi vähittäistavarakauppaan.

– Tässä on kysymys noin 70 henkilötyövuoden vaikutuksesta, sanoo Saatsi.

Nurmeksen Bomban matkailualue perustuu 1970-luvun lopulla rakennetun Suojärvellä sijainneen Bomban talon matkailukopiolle. Myöhemmin aluetta on laajennettu useilla muilla hirsirakennuksilla, kylpylällä ja hotellilla.

Matkailukeskuksen kauppahintaa ei ole kerrottu.