1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Porilaisen liikelaitoksen johdon poliisitutkinta vasta alkuvaiheessa

Pori on tehnyt lokakuussa tutkintapyynnön palveluliikelaitoksen johdon toiminnasta. Kyse on väärinkäytösepäilystä, joka koskee liikelaitoksen rahankäyttöä, matkailua ja ravintolalaskuja.

Kotimaan uutiset
Porin palveluliikelaitoksen johtaja Kaj Kainulainen istuu työpöytänsä ääressä.
Porin palveluliikelaitoksen johtaja Kaj Kainulainen.Tapio Termonen / Yle

Poliisitutkinta Porin palveluliikelaitoksen johtajien toiminnasta on vasta alkuvaiheessa.

Pori teki syksyllä tutkintapyynnön palveluliikelaitoksen johtoon kuuluvien henkilöiden rahankäytöstä. Kyse on kymmenistätuhansista euroista, jotka liittyvät liikelaitoksen ostamaan kestitykseen, matkailuun ja majoituspalveluihin.

Tutkinta ei etene, ennen kuin Pori on toimittanut poliisille tarvittavat tiedot.

Mitä ohjetta rikottu?

Tutkinnanjohtaja Kirsi Silomäki Lounais-Suomen poliisin talousrikosyksiköstä kertoo pyytäneensä Porin kaupungilta lisäselvityksiä asiasta.

Tarvitsemme nyt Porilta tarkan tiedon, mitä ohjeistusta liikelaitoksen johto olisi rikkonut ja millä tavalla.

Tutkinnanjohtaja Kirsi Silomäki

– Tapaus on kirjattu tutkittavaksi virkavelvollisuuden rikkomisena, mutta mahdollisen rikosepäilyn nimike tarkentuu tutkinnan aikana. Tarvitsemme nyt Porilta tarkan tiedon, mitä ohjeistusta liikelaitoksen johto olisi rikkonut ja millä tavalla, Silomäki sanoo.

Palveluliikelaitos on Porin kaupungin liikelaitos, jonka tehtävänä on tuottaa ateria-, puhtaus- ja kiinteistönhoitopalveluja Porin kaupungin muille virastoille. Liikelaitoksen johtaja Kaj Kainulainen jätti eläkehakemuksensa sen jälkeen, kun liikelaitoksen johtoa koskevat epäselvyydet paljastuivat.

Lue seuraavaksi