Etelä-Karjalan palomiehille kokonaispalkkaus – 12 uutta virkaa auki

Poikkeuksellista työaikaa tekeville ei maksettaisi enää työaikaan perustuvia korvauksia, vaan kuukausittaista erillislisää. Erillislisä perustuisi arvioitujen työaikakorvausten keskimääriin. Lappeenrannan läntinen uusi paloasema Lavolassa otetaan käyttöön heinäkuun alussa, ja sitä varten perustetaan 12 uutta palomiehen virkaa.

Kuva: Yle

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella aiotaan ottaa käyttöön kokonaispalkkausjärjestelmä. Poikkeuksellista työaikaa tekeville ei maksettaisi enää työaikaan perustuvia korvauksia, vaan kuukausittaista erillislisää. Erillislisä perustuisi arvioitujen työaikakorvausten keskimääriin.

Kokonaispalkkaus on käytössä monissa pelastuslaitoksissa, esimerkiksi Pohjois-Savossa. Se on vähentänyt byrokratiaa työvuorosuunnittelusta.

Lappeenrannan hallinto- ja henkilöstöjaosto käsittelee pelastuslaitoksen kokonaispalkkausta maanantaina.

12 uutta palomiehen virkaa

Pelastuslaitoksen työvuorosuunnittelua halutaan Etelä-Karjalassa helpottaa etenkin siksi, että palomiesten määrä kasvaa. Lappeenrannan läntinen uusi paloasema Lavolassa otetaan käyttöön heinäkuun alussa, ja sitä varten perustetaan 12 uutta palomiehen virkaa.

Lappeenrannan uudelle paloasemalle perustetaan pelastuslaitoksen resurssitoimisto, jossa jatkossa suunnitellaan työvuorot koko Etelä-Karjalan alueelle. Tähän saakka työvuorot on tehty kullekin paloasemalle erikseen.

_Korjattu 25.1. kello 13:15: Helsingin pelastuslaitoksella ei ole kokonaispalkkaus käytössä. _

Korjattu 25.1. klo 15:41: Kokonaispalkkauksen käyttöönotosta ei ole vielä tehty päätöstä, vaan kaupunki neuvottelee vielä palkkauksesta henkilöstöjärjestöjen kanssa.